W dniu 15.07.2021 o 00:04, sith114 napisał:A kolega się nie wybiera nad może coś by się dla kolegi znalazło tutaj w Gdańsku
![]()
Rzadko bywam w Gdańsku, choć mam rodzinę i w Gdańsku i w Gdyni Może się odezwę jak będę ich odwiedzał
Po długiej nieobecności udało mi się znaleźć chwilę by coś napisać i może wstawić jakieś fotki
Nie pisałem z kilku w sumie powodów, mój mały bąbel miał (w sumie to nadal ma) sporo problemów zdrowotnych :/ do tego praca i w pewnym stopniu trochę wstydziłem się napisać bo... akwarium mi zarosło aiptasią. Totalnie. Kupiłem niedawno 4 ślimaki berghia, ale praktycznie ich nie widzę, a aiptasii nie ubywa, ale w sumie jest jej tyle, że pewnie mnoży się szybciej niż one jedzą. A naprawdę nie mam kasy na kupno jeszcze kilku sztuk... Problem z aiptasią stał się dużo poważniejszy po kilku użyciach preparatu joe's juice. Zresztą to jak to teraz wygląda pokażą zdjęcia. Dziadostwo (aiptasia) parzy korale mniej lub bardziej, ale poza jednym wszystkie mimo wszystko rosną. Jedyny z problemem to zoa playboy bunny, który nie może się normalnie rozwinąć przez nią, a ja nie mam wolnych od aiptasii miejsc w akwa (plus to, że jedna rośnie między główkami - a są trzy). W przygotowaniu jest już większe szkło, z panelem i sensowniejszą pojemnością (około 50 litrów, z panelem włącznie - 70 kilka). Mam nawet gotową już lampę, tylko jest dość słaba - da tylko trochę ciut więcej niż 0,5w na litr, ale na początek wystarczy, muszę tylko dograć kilka jeszcze szczegółów (z czym mam problem, przez ciągły brak kasy, co nie jest dla mnie zrozumiałe skoro większość dnia spędzam w pracy, ale chyba muszę przywyknąć do sytuacji w naszym kraju bo chyba nie mam innych wyjść :/ ). Dobra, dość pitolenia - wrzucam fotki:
Strasznie mało zdjęć można dodać w jednej wiadomości, albo robię coś źle (pewnie to drugie :/ ), mam jeszcze kilka, ale mimo, że mają rozmiar po około 200 kilka kb nie mogę dodać, żadnego.