Skocz do zawartości

Historia edycji

Tapajos32

Tapajos32

Odpowiem wybiórczo :) 

ad 1 kraby po wylince znikają na jakiś czas ,aż nie utwardzi się nowy pancerzyk ,daj im jeszcze trochę czasu  o ile to była wylinka a nie martwy krab

ad2 ja mieszam pompką wyjętą z kaskady aquaela i jest ok ,ale nada się każda mała tania obiegówka dostępne są wszędzie

ad 3 ja używam blau nanoventilador z programatorem obniza o jakieś 3 stopnie bez problemu, tyle że ja mam 30l był dostępny na erybce

ad 5 Euphyllie to dla odmiany delikatne bestie ja kiedyś dotknąłem palcami jedną główkę na kolonii podczas klejenia i całkiem w tym miejscu zeszła , miałem taką samą sytuacje z e.glabrescens jak Ty i również miała obkurczone polipy przez jakiś tydzień ,ale się podniosła,obserwuj ją  z reguły regresja tkanki u euphylli postępuje bardzo szybko,  więc szybko to zauważysz.

ad9 jestem zwolennikiem dokarmiania wszystkich korali, daj im dwa razy w tyg.  Reef roids w wersji nano zobaczysz jakie  będą szczęśliwe :)

Capnelli daj spokój na jakieś dwa tyg. Podniesie się to twarda bestia.

Tapajos32

Tapajos32

ad 1 kraby po wylince znikają na jakiś czas ,aż nie utwardzi się nowy pancerzyk ,daj im jeszcze trochę czasu  o ile to była wylinka a nie martwy krab

ad2 ja mieszam pompką wyjętą z kaskady aquaela i jest ok ,ale nada się każda mała tania obiegówka dostępne są wszędzie

ad 3 ja używam blau nanoventilador z programatorem obniza o jakieś 3 stopnie bez problemu, tyle że ja mam 30l był dostępny na erybce

ad 5 Euphyllie to dla odmiany delikatne bestie ja kiedyś dotknąłem palcami jedną główkę na kolonii podczas klejenia i całkiem w tym miejscu zeszła , miałem taką samą sytuacje z e.glabrescens jak Ty i również miała obkurczone polipy przez jakiś tydzień ale się podniosła,obserwuj ją  z reguły regresja tkanki u euphylli postępuje bardzo szybko więc szybko to zauważysz.

ad9 jestem zwolennikiem dokarmiania wszystkich korali, daj im dwa razy w tyg.  Reef roids w wersji nano zobaczysz jakie  będą szczęśliwe :)

Tapajos32

Tapajos32

ad 5 Euphyllie to dla odmiany delikatne bestie ja kiedyś dotknąłem palcami jedną główkę na kolonii podczas klejenia i całkiem w tym miejscu zeszła ,obserwuj ją 

Tapajos32

Tapajos32

ad 1 kraby po wylince znikają na jakiś czas aż nie utwardzi się nowy pancerzyk daj im jeszcze trochę czasu  o ile to była wylinka a nie martwy krab

ad2 ja mieszam pompką wyjętą z kaskady aquaela i jest ok ale nada się każda mała tania obiegówka dostępne są wszędzie

ad 3 ja używam blau nanoventilador z programatorem obniza o jakieś 3 stopnie bez problemu tyle że ja mam 30l był dostępny na erybce

ad 5 Euphyllie to dla odmiany delikatne bestie ja kiedyś dotknąłem palcami jedną główkę na kolonii podczas klejenia i całkiem w tym miejscu zeszła obserwuj ją 

ad9 jestem zwolennikiem dokarmiania wszystkich korali daj im dwa razy w tyg.  Reef roids w wersji nano zobaczysz jakie  będą szczęśliwe :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.