Skocz do zawartości

Historia edycji

Hoom

Hoom

6 hours ago, mem_phis said:

Oczywiście jeżeli nie będzie innej opcji to tak będę robil, ale to troche niweczy ten caly fun. Wlozyc rurke, zapomniec na 2 miechy o temacie.

No ale miesiac jakos tez dam rade  jak nie będzie innej opcji ;)

Znajomy jedzie na nierozcieńczonym ati już ponad rok  i tylko raz na tydzień płucze końcówki przewodów ja tez narazie nie zozcienczałem . Co zauważyłem na razie u mnie to mocny spadek pH . Może to przez to ze odstawiłem płyny Norberta one naprawdę mocno podbijają pH . 
moje akwarium nie będzie miarodajne by sprawdzić ati bo wciaz borykam sie z bieleniem acropor . Nie kumam tego co sie u mnie dzieje spsy właściwie nie rosną a nie które bieleją a konsumpcje mam mega . Już leje 40ml na dobę . 
tez miałem u siebie skok PO4 jechałem na urlop i podłączyłem automatyczny karmik . Po suchym pokątnie PO4 skoczyło mi z 0.09 na 0.2 . NO3 nie mierze ma je gdzieś . Objaw skoku PO4 to mega politowanie lPSów . Nie wiedziałem ze mam tak duże goniopory 

Hoom

Hoom

Oczywiście jeżeli nie będzie innej opcji to tak będę robil, ale to troche niweczy ten caly fun. Wlozyc rurke, zapomniec na 2 miechy o temacie.

Znajomy jedzie na nierozcieńczonym ati i tylko raz na tydzień płuczę końcówki przewodów ja tez narazie nie zozcienczałem . Co zauważyłem na razie u mnie to mocny spadek pH . Może to przez to ze odstawiłem płyny Norberta one naprawdę mocno podbijają pH . 
moje akwarium nie będzie miarodajne by sprawdzić ati bo wciaz borykam sie z bieleniem acropor . Nie kumam tego co sie u mnie dzieje spsy właściwie nie rosną a nie które bieleją a konsumpcje mam mega . Już leje 40ml na dobę . 
tez miałem u siebie skok PO4 jechałem na urlop i podłączyłem automatyczny karmik . Po suchym pokątnie PO4 skoczyło mi z 0.09 na 0.2 . NO3 nie mierze ma je gdzieś . Objaw skoku PO4 to mega politowanie lPSów . Nie wiedziałem ze mam tak duże goniopory 

Hoom

Hoom

Znajomy jedzie na nierozcieńczonym ati i tylko raz na tydzień płuczę tylko końcówki ja tez narazie nie zozcienczałem . Co zauważyłem na razie u mnie to mocny spadek pH . Może to przez to ze odstawiłem płyny Norberta one naprawdę mocno podbijają pH . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.