IceBreen Zgłoś Napisano 28 Września 2021 (edytowane) Jakiś czas temu w przedniej części piasku pojawił się różowy nalot (chyba cyjano) trochę przy podmianie odmulaczem wessałem no ale jak wiadomo samo wsysanie nic nie da do chemii podchodzę z dystansem i na ogół cyjano mi nie przeszkadza ale chyba lepiej nie mieć kożuchów na piasku więc szukałem i znalazłem coś co opiera się na wypieraniu sinic przez inne bakterie I teraz po 1 czy ktoś stosował i ma opinie na temat "Korallen-Zucht - CyanoClean" a 2 to na zdjęciach pokazane jest cyjano jednak pozostałe dwa osady wyglądają bardziej na dino lecz pewności nie mam i te wszystkie naloty są tylko i wyłącznie na piasku Na 3 zdjęciu w rzeczywistości to jest bardziej brązowe (przepraszam za jakość zdjęć) Edytowane 28 Września 2021 przez IceBreen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_kl Zgłoś Napisano 1 Października 2021 Podpinam się, a stosował ktoś Triton CYA-NO 100ml na cyjanobakterie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach