skimmer w pico rafach to jeden z kluczowych elementów wyposażenia ale nie wchodź w eheima - przerabiałem go : z oryginalna gąbką się zapychał - bez gąbki robił masę babelków - kup sobie Juwel eco skim - jest idealny do takich kostek, filtr FZN jest jak najbardziej ok - ja używam FZN2 ale 3 pewnie nawet lepsza, używam tylko oryginalnych gąbek jako wkład, natomiast odradzę Ci sól AF - miałem z nią duże kłopoty - choć być może zbiegło się to wtedy z niedojrzałościa mojej szklanki niemniej niestety od wielu akwarystów słyszałem żeby unikać tej soli, ja stosuję już bardzo długo sól Tropic Marin Pro Reef i mogę Ci ją polecić z czystym sumieniem zużyłem jej już dziesiątki kilogramów i zawsze trzyma wysoki poziom powtarzalności - choć ma stosunkowo niskie KH około 8 - mnie to nie przeszkadza na dłuższą metę - u mnie utrzymuje się też w tych granicach ...
Co do cyrkulatora to przerabiałem Jebao - aż się zjebao i to szybko - więc zmieniłem na Tunze nano stream 6040 - i to jest strzał w dychę jedyną jego wadą jest niestety cena - ale jeżeli chcesz dłużej pozostac w formacie "pico" - co jak najbardziej polecam , to będziesz zadowolony