Mała aktualizacja akwarium plus dwie fotki przed urlopem i po
Plywaja dwa błazenki i salarias maja sie dobrze 7 slimakow turbo 4 kraby, 3 po wylince rosna maja sie dobrze walcza tylko o muszle chodz maja duzo do wyboru.
Pozatym Xenia która pieknie urosla doszlo Briareum dwa rodzaje i Sarcopython rosna w oczach i pięknie sie pompują
Mialam tez 4 slimaki osiadle juz po nich usunięte bez śladu, przyniosłam z koralami
Parametry:
Zasolenie 1.025 temp. 25
Ph 8.2, Kh 9dKh, P04 0, N02 0.05 drugim testem Salifert pokazuje 0.01, N03 5, NH3/NH4 0.02
Tds pokazuje mi 1 za filtrem wymieniać środki?
SiO3 0 w wodzie R0 tez 0 mierzylam bo zaatakowaly mnie okrzemki, akwarium stalo bez opieki ok 6 dni mialam podlaczona kamere aby kuknac co sie dzieje jak mnie nie ma .. chyba zeby spac spokojniej
Po powrocie ściany brązowe kamienie brązowe piach tak samo
przyczyną tego, chodz pewna nie jestem bylo to, iz moja sąsiadka która miała podlewać kwiatki nakarmiła rybke wspujac oczywiście za duzo suchej karmy które zgniło dosłownie na dnie.
Zrobilam testy wyczyściłam szyby skaly które się dało jest tego troche mniej ale poprawy jeszcze nie ma
Ryby dostaja teraz Żywy pokarm zeby nic na dnie nie leżało kraby z głodu wzielz sie za robotę razem ze ślimakami czyszczą to pomału
Pytanie cos robic? Czy nic nie robić?