xyz2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2022 Czesc, mam butelkę suplementacji Vanadium z trittona, ale nie mogę znaleźć jak stosować (wiem ze po testach trittona dają zalecenia, ale mam inne testy ICP (pokazały 0) i chciałbym zacząć stosować ten preparat. (Mala butelka 100ml) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_kl Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2022 Ja w grudniu robiłem test AF i systematycznie od dłuższego czasu leje jod Tritona bo taki dostałem od kumpla co likwidował akwa i na ICP jest w normie. Leję 1 krople na 100 litrów (ok. 5 mm). Triton ma bardziej stężone preparaty w stosunku do AF lab, a stężenie Vanadu ma być 0.001 – 0.0025 mg/l. Z ICP AF mi na 400 litrów netto wody zalecają 2,2 ml wlać Vanadu także jak wlejesz 1/4 powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2022 Zastanawiam się czy to uzupelnic B, Ba, Co, Cr - szkoda lac z ręki. Podmiany robię średnio raz w tyg, 10% (Zelazo już podnoszę - wiem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_kl Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Ja leje jeszcze Co, i Cr razem z Vanadem 5,2 ml raz w miesiącu Kobalt 2,8 ml, a Chrom 2 ml. Nie widzę specjalnych różnic, mam te buteleczki to leję. Z tych rzadkich preparatów leję jeszcze Siarkę, Nikiel i Molibden ale to już regularnie. Z ICP AF zrobił nam się taki polski Triton Edytowane 7 Stycznia 2022 przez jacek_kl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach