Skocz do zawartości
LUK4344

ZMIANA KONCEPCJI

Rekomendowane odpowiedzi

witam

musze się podzielić pewnymi faktami z "mojego życia akwarystycznego"

mianowicie do tej pory kompletowałem sprzęt i częściowo życie do akwarium które miało stanąć w firmie w której pracuje w zasadzie wszystko było dopiętę na ostatni guzik tylko pomieszczenie w którym miał stanąć baniak od pół roku jest remontowane i końca nie widać.

W tym czasie tak się napaliłem na własną solniczkę że postanowiłem zacząć kompletować sprzęt dla siebie, ale nagle mnie olśniło i z zaciśniętym gardłem zaproponowałem szefowi że odkupie od niego cały ten bałagan (baniak 240l, sump, pompy, osmoze, 35 kg skały, oświetlenie hqi, sól, odczynniki, odpieniacz itp, itd) słowem wszystko za 1200 zł:)

okazało się jednak że zbiorni nie mieści się do mojego mieszkanka, więc zamówiłem już baniaczek delta 57/57 ale wysokości 60 cm i mam nadzieję że najpóźniej za dwa tygodnie pochwale się swóją ciasną własną solniczką

(i wszystko by było pięknie gdyby dzisij tir nie staranował mojego autka cud że żyje :drink)

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo

może ktoś mi podpowie jak najlepej zorganizować przeprowadzkę, żeby nie narazić zbytnio zwierząt.

wszystkie zwierzaki trzymam w sumpie z 15 kg skały (całość przeniesiona z likwidowanego zbiornika więc ustabilizowana) reszte skały trzymam w beczce z wodą również ze zbiornika z którego była kupiona skała.

wykombinowałem to tak że najpierw do mojego nowego baniaka (120l) przełoże zawartość sumpa, a później sukcesywnie co kilka dni będę dokładał skałę z beczki i dolewał świerzej solanki

czy tak będzie ok.?

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.