Skocz do zawartości

Historia edycji

Nalesnick

Nalesnick

To zoasy czy ukwiał na pewno nie zjadają kH  :D

Kup sól bogatszą w kH - np Instant Ocean i podmianami wyrównasz z czasem.

Jeśli mówisz, że oglądałeś fimiki czy wpisy Testera na Reefhubie to obejrzyj jeszcze raz o ballingu i przemyśl.

Ja akwa mam podobne tylko że 2 tygodnie dłużej i nic nie leję, nic nie podmieniam, a życia już sporo.

Myślę o podmiankach ale na razie z lenistwa odpuszczam.

Ostatnio kH było koło 8,00 ale już dawno nie mierzyłem.

A sól IO ma chyba kH ponad 10,00, więc podmianami wyrównasz i zachowasz równowagę jonową.

Ja docelowo mam mieć kilka SPSów prostych, kilka LPSów więc planuję Red Sea, tę bogatą

i podmianami wyrównywać albo przejść na ATI Essentials Pro -  tylko wtedy dozownik potrzebny.

Edit

Zastanawia mnie jeszcze skąd u Ciebie ta zielona łączka? Sucha, praktycznie sztuczna skała, tylko "żywy" piasek.

Miałem podobnie i zero zakwitów.

Tylko u mnie spora filtracja i dodatkowo odpieniacz młóci.

Nalesnick

Nalesnick

To zoasy czy ukwiał na pewno nie zjadają kH  :D

Kup sól bogatszą w kH - np Instant Ocean i podmianami wyrównasz z czasem.

Jeśli mówisz, że oglądałeś fimiki czy wpisy Testera na Reefhubie to obejrzyj jeszcze raz o ballingu i przemyśl.

Ja akwa mam podobne tylko że 2 tygodnie dłużej i nic nie leję, nic nie podmieniam, a życia już sporo.

Myślę o podmiankach ale na razie z lenistwa odpuszczam.

Ostatnio kH było koło 8,00 ale już dawno nie mierzyłem.

A sól IO ma chyba kH ponad 10,00, więc podmianami wyrównasz i zachowasz równowagę jonową.

Ja docelowo mam mieć kilka SPSów prostych, kilka LPSów więc planuję Red Sea, tę bogatą

i podmianami wyrównywać albo przejść na ATI Essentials Pro -  tylko wtedy dozownik potrzebny.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.