Skocz do zawartości

Historia edycji

MiloXis

MiloXis

A wiem tak, krzemiany wzrosły na teście do 0,2 i pojawiły się okrzemki na pisaku. Doszedłem wiec sam, że jak test pokazuje 0,1 lub pojawią się okrzemki na piasku to wtedy muszę wymienić żywicę. 

Korale zaczęły mi trochę marudzić. 

Catalaphyllia nie pompuje się tak jak na zdjęciach wyżej max połowa z tego. Dozuje jak zawsze All for reef 2,5 ml rano i wieczorem. Czy może częste wkładanie rąk do akwarium może być tego przyczyną? Używam jednorazowych krótkich rękawic Planuje zakupić take 90 cm jednorazowe.

Mam problem z magnezem skacze jak nie wiem co po podmianach. Sprawdziłem dzisiaj płynem kalibracyjny i przekłamuje na pierwszym teście 60 za dużo na kolejnym 100.  Zamawiam nowy test. Jutro wysyłam pierwsze ICP.  

Większy problem mam z nową euphylia. Przestała się pompować. Wychodzi z szkieletu jest lekko napompowana ale nie tak ja w pierwsze dni jak była u mnie. Fotka w środku po ok 24h od karmienia fitomix z pokarmem dla lps. Rozumiem, że takie przykurczenie i otwarcie mordki jest normlane? Ogólnie widzę jak bardzo  powoli zanika mi miękka tkana z szkieletu a koral przestał się pompować na full. Inna euphylia napompowana aż pęka ale jest umieszczona wyżej, w połowie akwarium ta na piasku na początku. Czy światło może być problem? Myślę aby ją przestawić jeszcze wyżej obecnie jest 5 cm nad piaskiem. jakieś pomysły?

N03-3,2 Po4 0,05 Ca 420, Kh 8,4 Mg - sam już nie wiem ostatnio pokazało 1320 a potem 1410. Zasolenie 34,5 

IMG_0677.jpg

IMG_0734.jpg

IMG_0737.jpg

Koral był dipowany przed włożeniem do akwarium. W naczyniu nie znalazłem żadnych pasożytów i nie widzę tez nic na koralu. 

MiloXis

MiloXis

A wiem tak, krzemiany wzrosły na teście do 0,2 i pojawiły się okrzemki na pisaku. Doszedłem wiec sam, że jak test pokazuje 0,1 lub pojawią się okrzemki na piasku to wtedy muszę wymienić żywicę. 

Catalaphyllia nie pompuje się tak jak na zdjęciach wyżej max połowa z tego. Dozuje jak zawsze All for reef 2,5 ml rano i wieczorem. Czy może częste wkładanie rąk do akwarium może być tego przyczyną? Używam jednorazowych krótkich rękawic Planuje zakupić take 90 cm jednorazowe.

Mam problem z magnezem skacze jak nie wiem co po podmianach. Sprawdziłem dzisiaj płynem kalibracyjny i przekłamuje na pierwszym teście 60 za dużo na kolejnym 100.  Zamawiam nowy test. Jutro wysyłam pierwsze ICP.  

Większy problem mam z nową euphylia. Przestała się pompować. Wychodzi z szkieletu jest lekko napompowana ale nie tak ja w pierwsze dni jak była u mnie. Fotka w środku po ok 24h od karmienia fitomix z pokarmem dla lps. Rozumiem, że takie przykurczenie i otwarcie mordki jest normlane? Ogólnie widzę jak powoli zanika mi miękka tkana z szkieletu a koral przestał się pompować na full. Inna euphylia napompowana aż pęka ale jest umieszczona wyżej, w połowie akwarium ta na piasku. Czy światło może być problem. Myślę aby ją przestawić jakieś pomysły?

IMG_0677.jpg

IMG_0734.jpg

IMG_0737.jpg

MiloXis

MiloXis

A wiem tak, krzemiany wzrosły na teście do 0,2 i pojawiły mi się okrzemki na pisaku. Doszedłem wiec sam, że jak test pokazuje 0,1 lub pojawia się okrzemki na pisaku to wtedy muszę wymienić żywicę. 

Catalaphyllia nie pompuje się tak jak na zdjęciach wyżej max połowa z tego. Dozuje jak zawsze All for reef 2,5 ml rano i wieczorem. Czy może częste wkłądanie rąk do akwarium może być tego przyczyną. Używam jednorazowych rękawic krótkich. Planuje zakupić taki 90 cm jednorazowe.

Większy problem mam z nową euphylia. Przestała się pompować. Wychodzi z szkieletu jest lekko napompowana ale nie tak ja w pierwsze dni jak była u mnie. Fotka w środku po ok 24h od karmieni fitomix z pokarmem dla lps. Rozumiem, że takie przykurczenie i otwarcie mordki jest normlane? Ogólnie widzę jak powoli zanika mi miękka tkana z szkieletu a koral przestał się pompować na full. Inna euphylia napompowana aż pęka ale jest umieszczona wyżej, w połowie akwarium ta na piasku. Czy światło może być problem. Myślę aby ją przestawić jakieś pomysły. 

IMG_0677.jpg

IMG_0734.jpg

IMG_0737.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.