Skocz do zawartości
R@F@L

Cyclop-eeze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio slysze coraz wiecej na temat tego pokormu dla korali czy warto go kupic ? a moze go ktos stosuje?

http://www.korale.pl/product_info.php/products_id/641

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno jest proszek i płatki a mnie dokladnie chodzi o proszek?:)

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam proszek, strasznie to drobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olekszwarc-powiedz mi ile sie tego stosuje i jak czesto to podajesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 2 razy tym nakarmilem- kupilem ze wzgledu na antiasy- moje sa duze i jakos niezbyt je to interesuje to jest jak maka, w wodzie robi sie z tego taka zawiesina. Mam czas wiec karmie kilka razy dziennie artemia, a cyclop sobie lezy w szafce;).

Jak chcesz to odkupic- napisz na gg mam praktycznie pelne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzej - powiedz mi ile tego nadzien dajesz i czy rozrabiasz to w wodzie RO??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@R@F@L trzeba ten pokarm najpierw namoczyc w wodzie na kilka minut,bo inczej to bedzie plywal po wodzie.Slyszalem ze mocno obciaza system wiec lepiej go za duzo nie dawac,ja karmie nim ryby i korale raz w tygodniu.No ale ja mam narazie tylko 2 ryby i kilka korali miekkich i jednego twardego.

Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą.

odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peniek- słyszalem ze trzeba rozrabiac ten pokarm w RO ale zastanawiam sie czy naprawde tak mocno obciaza system ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupowalem ten pokarm to Lukasz Kur powiedzial mi ze powinien mi starczyc do mojego akwarium na conajmniej rok.Na poczatku zaczolem go podawac codziennie to zaraz mi glony zarosly tylnia czybe a przednia to codziennie musialem czyscic,teraz daje raz w tygodniu to juz szyba przednia tak szybko nie zachodzi glonami a z tylniej tez juz glony znikaja,oczywiscie za sprawa slimakow.A dawalem tego pokarmu naprawde malo.Cos czuje ze bede mial ten pokarm na duzo dluzej niz rok.

Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą.

odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciekawe :o_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne. Ja przywiozłem proszek jeszcze z niemiec jak tam byłem i wydaje mi się że nie obciąża systemu mocno. W końcu mam 60 bez odpieniacza i praktycznie codziennie dosypuje rybciom a korale 2 razy w tygodniu karmie. Prawdą jest że jak sie nie namoczy to pływa, dlatego najlepiej chyba nasypać sobie trochę do strzykawki i zassać nią wodę a potem zostawić na jakiś czas. Aha ja nie rozrabiam wodą RO tylko biorę z baniaka już zasoloną bo ma odpowiednią temperaturę :o

Nowe akwa 110x65x60, 2xOR 3500, ProfiLux + sterowana Tunze 6055, stara tunze, deltec apf600, fr509, ati powermodule 10x39W, zalane zasolone czeka na mieszkańców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokarm ten jest super dla naprawde wydajnych systemow. sporobojcie znalezc zdjecia ryb karmionych eeze - takie porownanie, przed i po:) faktycznie jest roznica. wnioski - wydajny system, odpowiednie karmienie - eeze powinno stanowic tylko procent pokarmu podawanego rybom i koralowcom. moje anthiasy i inne ryby szaleja za namoczonym eeze, narazie za wczesnie na zauwazenie efektow, ale skads wziela sie legenda tego pokarmu. pozdrawiam

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dla mnie największa reklamą Cycloeeza było to że używa go Daniella Stetler , jeżeli działa dobrze na Tubastree to musi działać dobrze na wszystko .

Swoją drogą nie jest łatwo nakarmić tubstree takkimi drobinami ale super je pobudza do żerowania , super pokarm tyle ze trzeba pamietac aby nie przesadzać

Pozdrawiam

zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku miesięcy stosuję ten pokarm.Ryby jedzą go chętnie ale tak samo chętnie jak i inne pokarmy.Jakiegoś niekorzystnego wpływu na system jak poprawy wyglądu ryb i korali nie zauważyłem./Stosuję go również w akwarium bez odpieniacza i nie widzę żadnej reakcji zbiornika/.Nie jest to żadna mąka

tylko wysuszone morskie widłonogi i w ich skorupkach zamkniete jest powietrze.Dlatego lepiej pokarm ten namoczyć kilka minut gdyż inaczej utrzymuje się długo na powierzchni wody.Z tym moczeniem czegokolwiek/pokarm/w wodzie z RO to jakiś akwarystyczny zabobon!

dwa metry kwadratowe dna morskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez stosuje od kilku miesiecy, nie zauwazylem aby ryby go specjalnie uwielbialy - jest za maly; dla koralowcow za duzy, wiec go miksuje, przy wiekszej dawce odpieniacz szaleje - u mnie na 400l 1/2 lyzeczki - zazwyczaj duzo mniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.