Dziękuję za pomoc w wyborze lampy (Maxspect Jump MJ-L165 Blue). Ciągle mam pomoc ze skonfigurowaniem jej z pośrednictwem routera, ale udało mi się ją uruchomić łącząc się z telefonem bezpośrednio.
Mam aktualnie jeden dylemat. Ja dostałem lampę z nowym uchwytem z wygiętym dłuższym elementem, które pozwala na wysunięcie lampy w przedziale 32-40 (licząc do jej krawędzi). Moje akwarium ma tylko 30 cm głębokości zatem nie mogę zamontować lampy na tylnej ścianie, muszę montować lampę z boku, tak że wysuwam ją wzdłuż najdłuższego boku akwarium tj. 60 cm. Przy maksymalnym wysunięciu nieładnie się pochyla i mam pytanie, czy mogę ją przymocować do ściany panelu bocznego, w taki sposób że jej metalowy uchwyt jest zamoczony w wodzie?
Gdybym tak zrobił to patrząc od przodu, od lewej do prawej mam kolejno 50cm akwarium - szyba czarna panelu filtracyjnego (mocowanie lampy) - 10 cm panelu filtracyjnego gdzie moczy się też uchwyt. Obecnie mam przymocowaną lampę do zewnętrznej szyby akwarium, tylko wówczas muszę bardziej wysunąć samą lampę - bardziej ciąży ona konstrukcji i brzydko się pochyla.
Mam obawę, czy jeśli zamoczę uchwyt metalowy nie dojdzie do sytuacji, że wpłynie to na parametry wody i zaszkodzi życiu (jak to się pojawi w przyszłości).