Wg. danych producenta było by jednak raczej odwrotnie: d2+k-grubość szyby daje ponad 13 cm, czyli zamiast szerokości 30 cm było by 27 cm. Zapewniam, że jak wymyślę więcej miejsca to zamówię większy zbiornik. Na razie trzymajmy się wymiarów jakie mam do dyspozycji - 60x40x50 i w tych granicach planuję - dlatego zdecydowałem się na panel, w którym w takiej samej lub mniejszej niż w kaskadach odległości zmieści się więcej mediów. Również "sterowalność" kierunkiem przepływu wody jest większa w panelu niż w kaskadzie raczej. Chyba, że moje przemyślenia są błędne, to proszę o uzasadnienie. Wiem że kiszka trochę wychodzi, dlatego spodobał mi się pomysł krzyśka - 2 pompy dmuchające w 2 miejscach dają lepszą cyrkulację niż przy kaskadzie i odpieniaczu. Panel boczny jest problematyczny o tyle, żeby miał sens trzeba go by było zrobić głębszy (20 cm?), a co za tym idzie zmniejsza się objętość samego zbiornika (panel z tyłu zostaje 90l, przy bocznym 80l).
Historia edycji
Wg. danych producenta było by jednak raczej odwrotnie: d2+k-grubość szyby daje ponad 13 cm, czyli zamiast szerokości 30 cm było by 27 cm. Zapewniam, że jak wymyślę więcej miejsca to zamówię większy zbiornik. Na razie trzymajmy się wymiarów jakie mam do dyspozycji - 60x40x50 i w tych granicach planuję - dlatego zdecydowałem się na panel, w którym w takiej samej lub mniejszej niż w kaskadach odległości zmieści się więcej mediów. Również "sterowalność" kierunkiem przepływu wody jest większa w panelu niż w kaskadzie raczej. Chyba, że moje przemyślenia są błędne, to proszę o uzasadnienie. Wiem że kiszka trochę wychodzi, dlatego spodobał mi się pomysł krzyśka - 2 pompy dmuchające w 2 miejscach dają lepszą cyrkulację niż przy kaskadzie i odpieniaczu.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.