Skocz do zawartości

Historia edycji

Alcoholik

Alcoholik

Witam

Dzisiaj udało mi się wypróbować maszynkę diy do cięcia korali.

Pierwsze cięcie to strach przed nie znanym, ale nie było tak strasznie.

Na pierwszy rzut poszła goniopora niebieska, obawiałem się że zachlapie całą chatę, jak kolega wyrzej pisał, trochę mnie przestraszył, nie nachlapałem nic tylko trochę było mokro na blacie od mokrych koralowców, każde cięcie gonioporek mimo tego że mają twarde szkielety to poszło dobrze, najlepiej się cieło alveoporę ponieważ ma strasznie miekki szkielet, nożyk się spisał nie szarpał i nie zauwarzyłem poszarpanej tkanki, jeśli chodzi o nożyk to wydaje mi się że jest troszkę za gruby, będę szukał cieńszego, chyba że znajdę piłę taśmową o srednicy ok 30-40 cm.Jedyne co mnie denerwowało to głośno chodząca wyrzynarka, która nie ma regulacji obrotów.

Korale zdipowałem, i po przyklejałem, są pootwierane i w sumie nie widać że coś z nimi robiłem.

Parametry, parametry Po4 trzymam dość wysoko 0,46 nie widzę żeby przeszkadzało to goniom a wręcz przeciwnie chyba lubią zasyfiałą wodę.

No3= 10-20 

Kh= 9,7 chcę zbić do ok 8,720230922_195018.thumb.jpg.3a4ab9b6c5ec96c246b3eff51b2b613f.jpg

Alcoholik

Alcoholik

Witam

Na pierwszy rzut poszła goniopora niebieska, obawiałem się że zachlapie całą chatę, jak kolega wyrzej pisał, trochę mnie przestraszył, nie nachlapałem nic tylko trochę było mokro na blacie od mokrych koralowców, każde cięcie gonioporek mimo tego że mają twarde szkielety to poszło dobrze, najlepiej się cieło alveoporę ponieważ ma strasznie miekki szkielet, norzyk się spisał nie szarpał i nie zauwarzyłem poszarpanej tkanki, jeśli chodzi o nożyk to wydaje mi się że jest troszkę za gruby, będę szukał cieńszego, chyba że znajdę piłę taśmową o srednicy ok 30-40 cm.Jedyne co mnie denerwowało to głośno chodząca wyrzynarka, która nie ma regulacji obrotów.

Korale zdipowałem, i po przyklejałem, są pootwierane i w sumie nie widać że coś z nimi robiłem.

Parametry, parametry Po4 trzymam dość wysoko 0,46 nie widzę żeby przeszkadzało to goniom a wręcz przeciwnie chyba lubią zasyfiałą wodę.

No3= 10-20 

Kh= 9,7 chcę zbić do ok 8,720230922_195018.thumb.jpg.3a4ab9b6c5ec96c246b3eff51b2b613f.jpg

Alcoholik

Alcoholik

Witam

Na pierwszy rzut poszła goniopora niebieska, obawiałem się że zachlapie całą chatę, jak kolega wyrzej pisał, trochę mnie przestraszył, nie nachlapałem nic tylko trochę było mokro na blacie od mokrych koralowców, każde cięcie gonioporek mimo tego że mają twarde szkielety to poszło dobrze, najlepiej się cieło alveoporę ponieważ ma strasznie miekki szkielet, norzyk się spisał nie szrpał i nie zauwarzyłem poszarpanej tkanki, jeśli chodzi o nożyk to wydaje mi się że jest troszkę za gruby, będę szukał cieńszego, chyba że znajdę piłę taśmową o srednicy ok 30-40 cm.Jedyne co mnie denerwowało to głośno chodząca wyrzynarka, która nie ma regulacji obrotów.

Korale zdipowałem, i po przyklejałem są pootwierane i w sumie nie widać że coś z nimi robiłem.

No3= 10-20 

Alcoholik

Alcoholik

Witam

Na pierwszy żut poszła goniopora niebieska, obawiałem się że zachlapie całą chatę, jak kolega wyrzej pisał, trochę mnie przestraszył, nie nachlapałem nic tylko trochę było mokro na blacie od mokrych koralowców, każde cięcie gonioporek mimo tego że mają twarde szkielety to szło dobrze, najlepiej się cieło alveoporę ponieważ ma strasznie miekki szkielet, norzyk się spisał nie szrpał i nie zauwarzyłem poszarpanej tkanki, jeśli chodzi o nożyk to wydaje mi się że jeat troszkę za gruby, będę szukał cieńszego, chyba że znajdę piłę taśmową o srednicy ok 30-40 cm.

Korale zdipowałem, i po przyklejałem są pootwierane i w sumie nie widać że coś z nimi robiłem.

No3= 10-20 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.