Skocz do zawartości

Historia edycji

Leo-Mia

Leo-Mia

26 minut temu, mazmaciek napisał:

Refraktometr nie kalibruje się na rodi ale na płynie kalibracyjnym. 
dużo tych wylinek jakoś było, lejesz jod do akwarium? Duże stężenie tego pierwiastka może stymulować wylinki, a zbyt duże jest toksyczne 

A to ciekawe bo w instrukcji refraktometra bylo napisane ze kalibruje sie woda RODi… no ale sam refraktometr jest synchronizowany z tym co maja nasi dostawcy ze sklepu wiec trzymam sie tych wartosci. 
jodu nie leje, nie leje wlasciwie nic oprocz bakterii i tego wlasnie specyfiku ktory dolalam po ostatniej podmiance (af build). Tez mialam wrazenie ze czesto te wylinki ale chlopaki mowili ze to bardzo dobrze swiadczy. To teraz juz nie wiem nic. Wypadalo by chyba jakis test zrobic co z tym jodem?

EDIT. Okej, przypomnialo mi sie ze w skladzie AF Buil sa jodki, czy to mozliwe w takim razie ze zwiekszyl mi sie znaczaco poziom jodu po jednej kropelce specyfiku?  

Leo-Mia

Leo-Mia

21 minut temu, mazmaciek napisał:

dużo tych wylinek jakoś było, lejesz jod do akwarium? Duże stężenie tego pierwiastka może stymulować wylinki, a zbyt duże jest toksyczne 

A to ciekawe bo w instrukcji refraktometra bylo napisane ze kalibruje sie woda RODi… no ale sam refraktometr jest synchronizowany z tym co maja nasi dostawcy ze sklepu wiec trzymam sie tych wartosci. 
jodu nie leje, nie leje wlasciwie nic oprocz bakterii i tego wlasnie specyfiku ktory dolalam po ostatniej podmiance (af build). Tez mialam wrazenie ze czesto te wylinki ale chlopaki mowili ze to bardzo dobrze swiadczy. To teraz juz nie wiem nic. Wypadalo by chyba jakis test zrobic co z tym jodem?

Leo-Mia

Leo-Mia

21 minut temu, mazmaciek napisał:

jodu nie leje, nie leje wlasciwie nic oprocz bakterii i tego wlasnie specyfiku ktory dolalam po ostatniej podmiance (af build). Tez mialam wrazenie ze czesto te wylinki ale chlopaki mowili ze to bardzo dobrze swiadczy. To teraz juz nie wiem nic. 

Leo-Mia

Leo-Mia

16 minut temu, mazmaciek napisał:

jodu nie leje, nie leje qlasciwie nic procz bakterii i tego wlasnie spwcyfiku ktory dolalam po ostatniej podmiance (af build). Tez mialam wrazenie ze czesto te wylinki ale chlopaki mowili ze to bardzo dobrze swiadczy. To teraz juz nie wiem nic. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.