4 godziny temu, VDR napisał:Na forum zagladam jak nic ciekawszego nie mam do robienia
Dareczku, ile już się znamy ? Od czasów SATCO jeszcze ? Cierpliwy jestem ... nieregularnie
4 godziny temu, VDR napisał:Co do tych kauderni - rozwaz pozbycie sie tego jednego i zostawienie dobranej pary - jak zaczna podchodzic do tarla - moga juz tak wspolnie nie plywac. A wbrew pozorom, jakie sprawiają (ospałe niczym palety), potrafia dlugo i bez skrupułów gonic i dojeżdzać osobnika, którego nie zaakceptowały.
Póki co nie podejmuję się nic łapać z tego głównego zbiornika Chyba że jakaś pułapka ... czas pokaże.
Dzisiaj dotarła kolejna partia turbo, Escenius bicolor oraz Ecsenius stigmatura - ten malec poleciał do szczepkarium. E.bicolor już obżera się na skałach w głównym.
Co do "szczepkarium" .. no właśnie wkurza mnie że to miałoby być takie ... techniczne. Chyba wolałbym mieć w nim normalny "aranż". Wizja powoli się kształtuje. Wymiar (mała głębia) i ten komin trochę mnie ograniczają. Z drugiej strony, prawda jest taka że w tej soli to mam jeszcze baaardzo mało doświadczenia i porywanie się na jakieś śmiałe pomysły...
Trzeba to wybiegać
PS. Na Borkach przy zalewie jest od grudnia parkrun Także ten ... jest chance