Skocz do zawartości

Historia edycji

AquaDreams

AquaDreams

4 godziny temu, VDR napisał:

Na forum zagladam jak nic ciekawszego nie mam do robienia

Dareczku, ile już się znamy ? :P Od czasów SATCO jeszcze ? :) Cierpliwy jestem ... nieregularnie :) 

4 godziny temu, VDR napisał:

Co do tych kauderni - rozwaz pozbycie sie tego jednego i zostawienie dobranej pary  - jak zaczna podchodzic do tarla - moga juz tak wspolnie nie plywac. A wbrew pozorom, jakie sprawiają (ospałe niczym palety),  potrafia dlugo i bez skrupułów gonic i dojeżdzać osobnika, którego nie zaakceptowały.

Póki co nie podejmuję się nic łapać z tego głównego zbiornika :) Chyba że jakaś pułapka ... czas pokaże.
Dzisiaj dotarła kolejna partia turbo, Escenius bicolor oraz Ecsenius stigmatura - ten malec poleciał do szczepkarium. E.bicolor już obżera się na skałach w głównym.

Co do "szczepkarium" .. no właśnie wkurza mnie że to miałoby być takie ... techniczne.  Chyba wolałbym mieć w nim normalny "aranż". Wizja powoli się kształtuje. Wymiar (mała głębia) i ten komin trochę mnie ograniczają. Z drugiej strony, prawda jest taka że w tej soli to mam jeszcze baaardzo mało doświadczenia i porywanie się na jakieś śmiałe pomysły... 
Trzeba to wybiegać :)
PS. Na Borkach przy zalewie jest od grudnia parkrun :P Także ten ... jest chance :) 

AquaDreams

AquaDreams

3 godziny temu, VDR napisał:

Na forum zagladam jak nic ciekawszego nie mam do robienia

Dareczku, ile już się znamy ? :P Od czasów SATCO jeszcze ? :) Cierpliwy jestem ... nieregularnie :) 

3 godziny temu, VDR napisał:

Co do tych kauderni - rozwaz pozbycie sie tego jednego i zostawienie dobranej pary  - jak zaczna podchodzic do tarla - moga juz tak wspolnie nie plywac. A wbrew pozorom, jakie sprawiają (ospałe niczym palety),  potrafia dlugo i bez skrupułów gonic i dojeżdzać osobnika, którego nie zaakceptowały.

Póki co nie podejmuję się nic łapać z tego głównego zbiornika :) Chyba że jakaś pułapka ... czas pokaże.
Póki co: dzisiaj dotarła kolejna partia turbo, Escenius bicolor oraz Ecsenius stigmatura - ten malec poleciał do szczepkarium. E.bicolor już obżera się na skałach w głównym.

Co do "szczepkarium" .. no właśnie wkurza mnie że to miałoby być takie ... techniczne.  Chyba wolałbym mieć w nim normalny "aranż". Wizja powoli się kształtuje. Wymiar (mała głębia) i ten komin trochę mnie ograniczają. Z drugiej strony, prawda jest taka że w tej soli to mam jeszcze baaardzo mało doświadczenia i porywanie się na jakieś śmiałe pomysły... 
Trzeba to wybiegać :)
PS. Na Borkach przy zalewie jest od grudnia parkrun :P Także ten ... jest chance :) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.