Skocz do zawartości
baz

Kent - Liquid Reactor ktoś używa?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem drugą butelkę tego preparatu i mam jakieś wątpliwości - pierwszy preparat był koloru białego mlecznego powodował chwilowe zmętnienie wody i powiedzmy jakoś działał. Nowe opakowanie się nie zmieniło ale mam wątpliwości co do zawartości, płyn jest lekko mleczny prawie przezroczysty i kompletnie nie powoduje zmętnienia wody w ulotce jest napisane że powinno występować chwilowe zmętnienie wody - czy ktoś tego preparatu używa niech sprawdzi czy kolor płynu to mleko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam lecz nie mogę tym podbić wapnia choć magnez i kh jest ok. Nie wiem, może testy są do d...y. Faktycznie jest mleko

"100x50x50 + 80 litr sump; 1xHQI 150W 1400k, 2xT5 39W; Deltec 4040, Tunze 6060, Tunze 6045, Marea 2400; 25kg LR; Deltec AP600"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluzy do podbijania jednoczesnie Ca i kh, wiec podbicie samego Ca nim nie wchodzi w rachube. Ogolnie jezeli ktos bedzie chcial dluzej na tym jechac to przyda sie troche chlorku wapnia i wodoroweglanu sodu.

@baz

Czy preparat dziala najlepiej stwierdzic obserwujac parametry. Moze zmienila sie formula chemiczna, a opakowania stare zostaly?

"""Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś to ostatnio kupował i może sprawdzić czy jest mleko czy zmienili recepturę płynu, bo na razie mam wątpliwości czy lać do zbiornika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baz gdzie kupiles tego Kenta ? moze zeniony z osmoza skoro mowisz ze prawie przezroczysty a wczesniejszy byl bardziej mleczny :] i tak bywa.

Akwarystyka morska to jest takie zlodziejstwo ze glowa mala , spotkalem sie z tym dziesiatki razy u siebie .

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam i pare razy używałem i jest mleczny, chyba że sie nim nie zamiesza to wtedy jest przeźroczysty:)

"500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!!

57402030.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytałem się mojego dostawcy twierdzi że sprawdził kilka opakowań i nie stwierdził żeby płyn jakoś się zmienił jest niby półprzezroczysty, dziwna sprawa bo byłem u siebie w sklepie z morszczyzną i tam się zapytałem o to i w tamtejszych butelkach było mleko coś jest nie tak:dozingoff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uzywam jest mleczny przed uzyciem musisz mocno wstrzasnac po dodaniu do baniaka woda jest mleczna prze ponad godzine pozd.

125 gal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.