F. Hałasa Zgłoś Napisano 15 Października 2024 Witam jestem nowy w tym temacie więc wolę zapytać, mam akwarium 75x35x40 (105l) i zamierzam w nim założyć pierwszego morszczaka, przydałaby mi się do tego jakaś dobra lampa, najlepiej z przewagą niebieskiego światła, tak żeby korale miękkie bardzo dobrze się rozwijały, najlepiej w cenie do 400zł, ale może być drożej. Przydałaby mi się również porada w sprawie filtracji bo też się na tym za bardzo nie znam. Jeśli można zastosować jakąś kaskadę będę bardzo wdzięczny za poradę. Jeśli do 100l trzeba już sump prosiłbym o krótki opis obsługi bo również nie jestem w tym taki doświadczony. Jeśli ktoś może polecić wkłady do takiej kaskady/sumpa również będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano 16 Października 2024 Widzę że więcej niewiesz niż wiesz. Poświęć kilka godzin i poczytaj forum, wszystko stanie się łatwiejsze Cytuj Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach