F. Hałasa Zgłoś Napisano 15 Października Witam jestem nowy w tym temacie więc wolę zapytać, mam akwarium 75x35x40 (105l) i zamierzam w nim założyć pierwszego morszczaka, przydałaby mi się do tego jakaś dobra lampa, najlepiej z przewagą niebieskiego światła, tak żeby korale miękkie bardzo dobrze się rozwijały, najlepiej w cenie do 400zł, ale może być drożej. Przydałaby mi się również porada w sprawie filtracji bo też się na tym za bardzo nie znam. Jeśli można zastosować jakąś kaskadę będę bardzo wdzięczny za poradę. Jeśli do 100l trzeba już sump prosiłbym o krótki opis obsługi bo również nie jestem w tym taki doświadczony. Jeśli ktoś może polecić wkłady do takiej kaskady/sumpa również będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano 16 Października Widzę że więcej niewiesz niż wiesz. Poświęć kilka godzin i poczytaj forum, wszystko stanie się łatwiejsze Cytuj Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach