Skocz do zawartości

Historia edycji

Michał555

Michał555

7 godzin temu, tomcio napisał:

Ja wcale nie jestem zdziwiony brakiem instrukcji. W czasach gdy każdy może sobie instrukcję w pdf'ie ściągnąć z neta drukowanie papierowych instrukcji to barbarzyństwo. Ja sobie instrukcję Twojego reaktora znalazłem bez problemu. Tak, że ten teges.....

"Po zwiększeniu odcieku by pokryć zapotrzebowanie  dalej leje 2 l na godzinę"

Zrozum jedną podstawową rzecz.... "zapotrzebowanie" możesz określić w skali trzech miesięcy, może pół roku, a może i dłużej. Jeśli chcesz dokonywać regulacji co trzy dni to daj sobie spokój z tym hobby. Moim skromnym zdaniem, jeśli wszystko będzie OK, to nigdy nie będziesz potrzebował aby z reaktora leciało 2 litry na godzinę.

EDIT:

No chyba, że będziesz miał basen a nie akwarium :)

Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. 
Bardzo dużo wniosła . 
Już teraz wiem, że szkoda czasu na pytania .  Do pewnych  rzeczy trzeba samemu  dojść .  Dużo osób pisało prywatnie . Dziękuję za chęci pomocy . 
Jak się okazuje dużo akwarystów ma ten sam problem .  Boją się pisać bo zawsze ktoś zrobi z Ciebie debila . Najwięcej piszą ludzie co mają  średnie lub słabe akwarium. Tak by komuś dowalić . Jak widać moje akwarium sobie radzi .  Gdyby miało niską konsumpcję temat reaktora byłby nieistotny .   

Jak ktoś chciałby porozmawiać prywatnie o swoich problemach i przemyśleniach w sprawie reaktorów zapraszam . Nawet najgłupsze pomysły mile widziane. Na dzień dzisiejszy jest  duży odciek .Dalsze zmagania i eksperymenty odbędą poza systemem.  Wracamy do pompy . Reaktor będzie produkował do butelki tak długo aż uzyskam odciek 60 KH . To chyba najlepszy pomysł.

Michał555

Michał555

6 godzin temu, tomcio napisał:

Ja wcale nie jestem zdziwiony brakiem instrukcji. W czasach gdy każdy może sobie instrukcję w pdf'ie ściągnąć z neta drukowanie papierowych instrukcji to barbarzyństwo. Ja sobie instrukcję Twojego reaktora znalazłem bez problemu. Tak, że ten teges.....

"Po zwiększeniu odcieku by pokryć zapotrzebowanie  dalej leje 2 l na godzinę"

Zrozum jedną podstawową rzecz.... "zapotrzebowanie" możesz określić w skali trzech miesięcy, może pół roku, a może i dłużej. Jeśli chcesz dokonywać regulacji co trzy dni to daj sobie spokój z tym hobby. Moim skromnym zdaniem, jeśli wszystko będzie OK, to nigdy nie będziesz potrzebował aby z reaktora leciało 2 litry na godzinę.

EDIT:

No chyba, że będziesz miał basen a nie akwarium :)

Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. 
Bardzo dużo wniosła . 
Już teraz wiem, że szkoda czasu na pytania .  Do pewnych  rzeczy trzeba samemu  dojść .  Dużo osób pisało prywatnie . Dziękuję za chęci pomocy . 
Jak się okazuje dużo akwarystów ma ten sam problem .  Boją się pisać bo zawsze ktoś zrobi z Ciebie debila . Najwięcej piszą ludzie co mają  średnie lub słabe akwarium. Tak by komuś dowalić . Jak widać moje akwarium sobie radzi .  Gdyby miało niską konsumpcję temat traktora byłby nieistotny .   

Jak ktoś chciałby porozmawiać prywatnie o swoich problemach i przemyśleniach w sprawie reaktorów zapraszam . Nawet najgłupsze pomysły mile widziane. Na dzień dzisiejszy jest  duży odciek .Dalsze zmagania i eksperymenty odbędą poza systemem.  Wracamy do pompy . Reaktor będzie produkował do butelki tak długo aż uzyskam odciek 60 KH . To chyba najlepszy pomysł.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.