Skocz do zawartości

Historia edycji

lucky_loki

lucky_loki

Założyłem drugi wątek o zbiorniku, nie tylko o chemii

Kolegom proszę po złotej łopacie od moderatora, myślałem że temat umarł.

Baniak ma 75 litrów, 55 netto, działa od 2005 lub 2006 (?) nie pamiętam. Miało być słodkie, ale trafiło i mnie.

Metodę dalej rozwijam, chcę teraz zrobić fluor. Zajmuję się czymś innym  - najsłabszym elementem tego akwarium jest w chwili obecnej światełko, jestem w trakcie budowy lampy DIY ale to temat na osobny wątek (sterownik od Magu leży i woła o jeść prąd)

Od stycznia zamieniłem Ascofer na glukonat żelaza, zwiększyłem mangan ze 120 do 150 tropfenów, zwiększyłem wanad 90 do 120 tropfenów i żelazo z 20 tabletek do 30 (=5.9 glukonatu żelaza/1l Ballinga Ca). Jest to raczej tuning, który będzie ze mną do końca... ach jak poetycko zabrzmiało

edit: tu zakładam wątek ogólny o tym banaku: 

Zdjęcie z 14.04.

IMG_7341.jpg

lucky_loki

lucky_loki

Kolegom proszę po złotej łopacie od moderatora, myślałem że temat umarł.

Baniak ma 75 litrów, 55 netto, działa od 2005 lub 2006 (?) nie pamiętam. Miało być słodkie, ale trafiło i mnie.

Metodę dalej rozwijam, chcę teraz zrobić fluor. Zajmuję się czymś innym  - najsłabszym elementem tego akwarium jest w chwili obecnej światełko, jestem w trakcie budowy lampy DIY ale to temat na osobny wątek (sterownik od Magu leży i woła o jeść prąd)

Od stycznia zamieniłem Ascofer na glukonat żelaza, zwiększyłem mangan ze 120 do 150 tropfenów, zwiększyłem wanad 90 do 120 tropfenów i żelazo z 20 tabletek do 30 (=5.9 glukonatu żelaza/1l Ballinga Ca). Jest to raczej tuning, który będzie ze mną do końca... ach jak poetycko zabrzmiało

Zdjęcie z 14.04.

IMG_7341.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.