Skocz do zawartości

Historia edycji

kajman2220!

kajman2220!

Witam wszystkich jak w tytule zmagam się z problemem nie wykrywalnego PO4 przy jednocześnie wysokim NO3. Uprzedzę odrazu pytania typu czym mierzone itd. testy wykonywane niezmienie Saliferem ( nowy kupiony dwa tygodnie temu tak samo jak test na NO3 ), i tak wiem że jego dokładność nie  jest 100%  dlatego też wodę zawiozłem do sklepu gdzie wykonali test Hannką. Dodam że od prawie tygodnia leję PO4+ od Arki w dawce która na dobę powinna podnieść wartość o 0,1 a tu dalej nic.Sama chęć podniesienia PO4 wiążę się z chęcią zbicia NO3 jak wiadomo bez jednego z dwóch tych parametrów nie ma opcji regulacji drugiego.

Inne parametry:

KH:8,6

PH:8,2

Mg:1320

Ca:430

NO2:0

NO3:50

PO4: nie wykrywalne

Zasolenie: 35ppt 

kajman2220!

kajman2220!

Witam wszystkich jak w tytule zmagam się z problemem nie wykrywalnego PO4 przy jednocześnie wysokim NO3. Uprzedzę odrazu pytania typu czym mierzone itd. testy wykonywane niezmienie Saliferem ( nowy kupiony dwa tygodnie temu ), i tak wiem że jego dokładność nie  jest 100%  dlatego też wodę zawiozłem do sklepu gdzie wykonali test Hannką. Dodam że od prawie tygodnia leję PO4+ od Arki w dawce która na dobę powinna podnieść wartość o 0,1 a tu dalej nic.Sama chęć podniesienia PO4 wiążę się z chęcią zbicia NO3 jak wiadomo bez jednego z dwóch tych parametrów nie ma opcji regulacji drugiego.

Inne parametry:

KH:8,6

PH:8,2

Mg:1320

Ca:430

NO2:0

NO3:50

PO4: nie wykrywalne

Zasolenie: 35ppt 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.