Co do akwarium, to jest info w Bio
Zbiornik ponad 400L plus sump, Razem około 500L.
Filtracja: wata, wegiel aktywny odpieniacz, ok 6kg ceramiki, lampa UV 55W (pracuje w nocy 6 godzin).
Obsada: Ryby i bezkręgowce: 6x chromis virdis, 4x błazny, 3x wargacze, 1x chrysiptera, 3 z anthiasy, 1x krewetka, 1x krab, 1x ślimak, 1x rozgwiazda, 2 ślimaki. Korale: 1x Glabrescens, 1x parancora, 5x zoanthusow, 2x caulustrea, 1x briareum, 1x lobopython, 1x Favia,
Start akwarium, 29.05.2025 na bakteria microbe loft special blend, dolewam do tej pory co jakiś czas. Pierwsze życie początkiem lipca. Jestem początkujący i uczę się dopiero tego hobby wiec i z obsadą też się nie spieszyłem. Cały czas dokładam stopniowo i patrzę co się dzieje.
Co do chemiclean'a, to dawałem 12 porcji. Około 20 września i potem 12 porcji 20 października. Po 3-4 dniach podmiana wody. Po 3 dniach akwarium oczywiście wyglądało jak by cyano nie było, no ale jak widać po jakimś czasie wraca.
Wczoraj trochę pousuwalem tego że skał dmuchając pipetą, łatwo schodzi, ale za parę dni równie łatwo się tam to pojawi. Jeśli to faktycznie cyano, to będzie kolejna porcja chemiclean.
Poniżej posyłam więcej zdjęć
https://photos.app.goo.gl/SwWVxQRRxf4UBsQp7