Skocz do zawartości

Historia edycji

uciu

uciu

17 godzin temu, elespero napisał:

Aaa, bo te testy sa tak dokładne jak widać :ph34r: dokładność testów kropelkowych zależy od wielu czynników. 

z tymi testami colobo coś jest bo nie tylko ja tak mam:

musi coś być w tym ze na testach colobo jest opis AMMONIA (a nie NH3). I google to potwierdza:

Test Colombo Ammonia (NH3) mierzy całkowitą zawartość amoniaku w wodzie, czyli sumę toksycznego amoniaku (NH3) oraz jonów amonowych (NH4). 

Chociaż nazwa produktu na opakowaniu często wskazuje tylko "NH3" lub "AMMONIA", zestaw jest zaprojektowany tak, aby wykrywać oba związki, co pozwala na pełną ocenę bezpieczeństwa wody dla ryb. 

Warto pamiętać, że chociaż test mierzy sumę NH3 + NH4 , to właśnie wolny amoniak (NH3) jest najbardziej niebezpieczny dla ryb

uciu

uciu

17 godzin temu, elespero napisał:

Aaa, bo te testy sa tak dokładne jak widać :ph34r: dokładność testów kropelkowych zależy od wielu czynników. 

z tymi testami colobo coś jest bo nie tylko ja tak mam:

musi coś być w tym ze na testach colobo jest opis AMMONIA (a nie NH3). I google to potwierdza:

Test Colombo Ammonia (NH3) mierzy całkowitą zawartość amoniaku w wodzie, czyli sumę toksycznego amoniaku () oraz jonów amonowych (). 

Elite Koi

Chociaż nazwa produktu na opakowaniu często wskazuje tylko "" lub "", zestaw jest zaprojektowany tak, aby wykrywać oba związki, co pozwala na pełną ocenę bezpieczeństwa wody dla ryb. 

Ace Story Aquatic +1

Dlaczego to ważne?

Toksyczność: W środowisku akwarystycznym oba związki występują w stanie równowagi zależnej od pH wody.

Całkowity amoniak: TestColombo wskazuje ogólny poziom związków amonowych.

Zastosowanie: Zestaw jest odpowiedni zarówno do akwariów morskich, słodkowodnych, jak i oczek wodnych, pozwalając na kontrolę wydajności filtracji biologicznej. 

sklep.aquamedic.pl +3

Warto pamiętać, że chociaż test mierzy sumę , to właśnie wolny amoniak () jest najbardziej niebezpieczny dla ryb

image.gif

image.gif

image.gif

image.jpeg

image.gif

image.png

image.gif

image.gif

image.jpeg

image.gif

image.png

image.gif

image.gif

image.gif

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.