Skocz do zawartości

Historia edycji

damianKr

damianKr

Dłuższa przerwa bo tydzień spędziłem na plagach. Najpierw całe akwarium wysypało okrzemkami, jak już przestały się mnożyć to pojawiły się małe ogniska dino. Woda była mętna i trochę śmierdziała. W kaskady musiałem wywalić połowę ceramiki bo i tak była usyfiona a zamiast tego napchałem waty filtracyjnej. Watę musiałem wymieniać codziennie, była cała brązowa po 24h, zużyłem całą paczkę. Wlałem również Special Blend od Arki. Dwa dni temu woda z niczego zaczęła się klarować, brązowy syf pokrywający plastikowe elementy wyparował, dino się chyba rozpuściły a okrzmeków już praktycznie nie ma. No i woda przestała śmierdzieć.

Zero strat w koralowcach i obsadzie. Koralowce rosną i zjadają KH. Błazny głodne przez 24h, ale diabły nie chcą mi jeść suchego pokarmu z Aquaforesta przyzwyczaiły się do mrożonki. Biedaki pływają po akwarium i szukają ukwiału, podpływają do różnych koralowców i próbują się ocierać, ale coś im nie pyka.

No3 około 2ppm. PO4 ledwo wykrywalne.

IMG_3281.jpg

IMG_3283.jpg

IMG_3284.jpg

IMG_3285.jpg

damianKr

damianKr

Dłuższa przerwa bo tydzień spędziłem na plagach. Najpierw całe akwarium wysypało okrzemkami, jak już przestały się mnożyć to pojawiły się małe ogniska dino. Woda była mętna i trochę śmierdziała. W kaskady musiałem wywalić połowę ceramiki bo i tak była usyfiona a zamiast tego napchałem waty filtracyjnej. Watę musiałem wymieniać codziennie, była cała brązowa po 24h, zużyłem całą paczkę. Wlałem również Special Blend od Arki. Dwa dni temu woda z niczego zaczęła się klarować, brązowy syf pokrywający plastikowe elementy wyparował, dino się chyba rozpuściły a okrzemków jest coraz mniej. No i woda przestała śmierdzieć.

Zero strat w koralowcach i obsadzie. Koralowce rosną i zjadają KH. Błazny głodne przez 24h, ale diabły nie chcą mi jeść suchego pokarmu z Aquaforesta przyzwyczaiły się do mrożonki. Biedaki pływają po akwarium i szukają ukwiału, podpływają do różnych koralowców i próbują się ocierać, ale coś im nie pyka.

No3 około 2ppm. PO4 ledwo wykrywalne.

IMG_3281.jpg

IMG_3283.jpg

IMG_3284.jpg

IMG_3285.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.