Skocz do zawartości

Historia edycji

damianKr

damianKr

O palitoksynie słyszałem i wiem żeby nie jeść, nie gotować, nie wcierać do oczu ;) i uważać przy dłubaniu w nich.

Dzięki za zdjęcia! Właśnie chciałem zapytać jak zachowuje się w kontakcie z koralowcami miękkimi jak Papaya bo sam myślałem żeby posadzić je na jednej skale. I patrząc na Twoje zdjęcia to Zoa raczej nie stanowi zagrożenia dla Papaya, ale z drugiej strony tak zarośnięty koralowiec nie wygląda zbyt ładnie. Taka trochę papka się zrobiła, ale może to efekt tego że zdjęcie robione wieczorem i nie jest rozwinięta.

Kupiłem sobie taką skałkę o wymiarach 5cmx5cm na której są 4 różne kolonie Zoa i zastanawiam się czy jak dam ją do piasku w odległości 1.5cm od głównej skały jak to będzie rosnąć. Czy z braku miejsca będą wypuszczać polipy do góry? Czy mogą się oderwać od skałki i poszybować z prądem i zaszczepić się w innym miejscu?

Zaczynam się zastanawiać czy ten koralowiec to dobry wybór w mniejszych akwariach jak 160l, gdzie mogą szybko porastać skałę a ciężko o wygospodarowanie wysepki.

damianKr

damianKr

O palitoksynie słyszałem i wiem żeby nie jeść, nie gotować, nie wcierać do oczu ;) i uważać przy dłubaniu w nich.

Dzięki za zdjęcia! Właśnie chciałem zapytać jak zachowuje się w kontakcie z koralowcami miękkimi jak Papaya bo sam myślałem żeby posadzić je na jednej skale. I patrząc na Twoje zdjęcia to Zoa raczej nie stanowi zagrożenia dla Papaya, ale z drugiej strony tak zarośnięty koralowiec nie wygląda zbyt ładnie. Taka trochę papka się zrobiła, ale może to efekt tego że zdjęcie robione wieczorem i nie jest rozwinięta.

Kupiłem sobie taką skałkę o wymiarach 5cmx5cm na której są 4 różne kolonie Zoa i zastanawiam się czy jak dam ją do piasku w odległości 1.5cm od głównej skały ja to będzie rosnąć. Czy z braku miejsca będą wypuszczać polipy do góry? Czy mogą się oderwać od skałki i poszybować z prądem i zaszczepić się w innym miejscu?

Zaczynam się zastanawiać czy ten koralowiec to dobry wybór w mniejszych akwariach jak 160l, gdzie mogą szybko porastać skałę a ciężko o wygospodarowanie wysepki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.