Skocz do zawartości

Historia edycji

JerzyB

JerzyB

4 godziny temu, VDR napisał:

Przemek mi robił akwarium. 165x75x60 - opti 12mm, wzmocnienie wzdłużne i spinka na środku. Rozmawiałem z nim przed wykonaniem. Nawet nie proponował 10.  Mam akwarium VIV pure 120x50x50 - szyba 10mm. Dostałeś narzedzie, które powstało na podstawie inżynierskich wyliczeń i jeszcze gwiazdorzysz. Możesz zrobić i z 8mm nikt Ci nie zabroni. 

Jakie to gwiazdorstwo to raczej Ty gwuazdorzysz. Pisałem o 12 że moim zdaniem  wystarczy. I ja bym tak zrobił ze względu na cenę i ciężar

Grubość szkła w akwarium zależy głównie od jego wysokości, a nie pojemności. Standardowe wytyczne to: do 40 cm wysokości – 6 mm, do 50 cm – 8 mm, do 60 cm – 10 lub 12 mm, a powyżej 60 cm zaleca się 12-15 mm lub więcej ze wzmocnieniami. Dno zazwyczaj wymaga szkła o 2-4 mm grubszego niż boki. 

JerzyB

JerzyB

4 godziny temu, VDR napisał:

Przemek mi robił akwarium. 165x75x60 - opti 12mm, wzmocnienie wzdłużne i spinka na środku. Rozmawiałem z nim przed wykonaniem. Nawet nie proponował 10.  Mam akwarium VIV pure 120x50x50 - szyba 10mm. Dostałeś narzedzie, które powstało na podstawie inżynierskich wyliczeń i jeszcze gwiazdorzysz. Możesz zrobić i z 8mm nikt Ci nie zabroni. 

Jakie to gwiazdorstwo to raczej Ty gwuazdorzysz. Pisałem o 12 że moim zdaniem  wystarczy. I ja bym tak zrobił ze względu na cenę i ciężar . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.