Skocz do zawartości

Historia edycji

mathom

mathom

Witam

Nadszedł czas. Chciałbym sprzedać wszystko as is.

Tu jest historia zbiornika:

W tej chwili:

- Ryby: żółtek (jest ze mną od poczatku), pokolec królewski, 2 blazny, 2 krewetki, chyba Escenius , moze jest jeszcze wezowidlo, niebieski garbik i chyba Chrysiptera.

- Korale: z korali wielka stylpohrora, troche euphylii (niestety zwalczanej przez ukwialy), dunca, troche zoaskow, jakies grzybki, 2 rozne caulasterey, jakis lps ktorego nazwy zapomnialem I mozliwe ze cos jeszcze. Poniżej zdjęcia.

- niestety do tego mnostwo quadricorow ktore rozmnazaja sie w sposob niekontrolowany i niszcza korale (jest chyba z 6 czy 7). Poza tym nie ma plag, zdaje się że są powinny jeszcze być ze 2 lysmaty i one kontrolują temat aiptasi (brak).

- nowa pompa aquamedic dc runner 3.3, nowa dolewka am. Lampa diy - moge dorzucić ale nie ręczę jak padnie. Do tego odpieniacz deltec, pompy dołujące, grzalka am z termostatem am, 3 cyrkulatory jebao. Pojemniki na ballinga, zbiornik na dolewkę.

- stelaż w stanie bdb (ocynkowane profile robione na zamówienie), szkło ma jakieś delikatne rysy (nic głębokiego) nic sie nie rozkleja. Fronty moznaby dolne wymienić (a w zasadzie dolny skrajny lekko puchnie). 

- dorzucam zapas soli (jadę od lat na Tropic Marin), parę litrów ballinga + pare kilo odczynników (aquaforest) + wszystkie graty jakie znajdę (jakies pompy do mieszania itd.) mogę też dorzucić komplet filtrów do RODI.

Generalnie po zdaje sie 9 latach straciłem już serce do hobby. Potrzebny jest reset a mi sie już nie chce.

Nie mam pojęcia ile można za to zawołać, zacznę od 4500zl za wszystko. Jestem otwarty na propozycje, chciałbym też zapewnić żółtemu dobry dom.

Stoi to wszystko w Skorzewie pod Poznaniem, jakby ktoś chciał najpierw zobaczyć to zapraszam na priv - umówimy się.

ps. sama obudowa jest duża i ciężka - stelaż jest w jednej całości. Płyty z można oczywiście odkręcić.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

-

mathom

mathom

Witam

W tej chwili:

- Ryby: żółtek (jest ze mną od poczatku), pokolec królewski, 2 blazny, 2 krewetki, chyba Escenius , moze jest jeszcze wezowidlo, niebieski garbik i chyba Chrysiptera.

- Korale: z korali wielka stylpohrora, troche euphylii (niestety zwalczanej przez ukwialy), dunca, troche zoaskow, jakies grzybki, 2 rozne caulasterey, jakis lps ktorego nazwy zapomnialem I mozliwe ze cos jeszcze. Poniżej zdjęcia.

- niestety do tego mnostwo quadricorow ktore rozmnazaja sie w sposob niekontrolowany i niszcza korale (jest chyba z 6 czy 7). Poza tym nie ma plag, zdaje się że są powinny jeszcze być ze 2 lysmaty i one kontrolują temat aiptasi (brak).

- nowa pompa aquamedic dc runner 3.3, nowa dolewka am. Lampa diy - moge dorzucić ale nie ręczę jak padnie. Do tego odpieniacz deltec, pompy dołujące, grzalka am z termostatem am, 3 cyrkulatory jebao. Pojemniki na ballinga, zbiornik na dolewkę.

- stelaż w stanie bdb (ocynkowane profile robione na zamówienie), szkło ma jakieś delikatne rysy (nic głębokiego) nic sie nie rozkleja. Fronty moznaby dolne wymienić (a w zasadzie dolny skrajny lekko puchnie). 

- dorzucam zapas soli (jadę od lat na Tropic Marin), parę litrów ballinga + pare kilo odczynników (aquaforest) + wszystkie graty jakie znajdę (jakies pompy do mieszania itd.) mogę też dorzucić komplet filtrów do RODI.

Generalnie po zdaje sie 9 latach straciłem już serce do hobby. Potrzebny jest reset a mi sie już nie chce.

Nie mam pojęcia ile można za to zawołać, zacznę od 4500zl za wszystko. Jestem otwarty na propozycje, chciałbym też zapewnić żółtemu dobry dom.

Stoi to wszystko w Skorzewie pod Poznaniem, jakby ktoś chciał najpierw zobaczyć to zapraszam na priv - umówimy się.

ps. sama obudowa jest duża i ciężka - stelaż jest w jednej całości. Płyty z można oczywiście odkręcić.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

-

mathom

mathom

Witam

W tej chwili:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

-

mathom

mathom

Witam

W tej chwili:

- żółtek (jest ze mną od poczatku), pokolec królewski, 2 blazny, 2 krewetki, jakas babka, moze jest jeszcze wezowidlo I chyba jakis niebieski wargatek.

- z korali wielka stylpohrora, troche euphylii (niestety zwalczanej przez ukwialy), dunca, troche zoaskow, jakies grzybki, 2 rozne caulasterey, jakis lps ktorego nazwy zapomnialem I mozliwe ze cos jeszcze. Jutro za dnia wrzuce fotki. 

- niestety do tego mnostwo quadricorow ktore rozmnazaja sie w sposob niekontrolowany i niszcza korale.

- duzo nowego sprzetu: nowa pompa aquamedic dc runner 3, nowa dolewka am. Lampa diy - moge dorzucić ale nie ręczę jak padnie. Do tego odcieniach deltec, pompy dołujące, grzalka am z termostatem am, 3 cyrkulatory jebao. 

- stelaż w stanie bdb, szkło ma jakieś rysy ale nic sie nie rozkleja. Fronty moznaby dolne wymienić (a w zasadzie dolny skrajny lekko puchnie)

Nie mam pojęcia ile można za to zawołać, zacznę od 4500zl za wszystko plus za as ballinga soli i wszystkie klamoty jakie znajdę. Jestem otwarty na propozycje, chciałbym też zapewnić żółtemu dobry dom.

Stoi to wszystko w Skorzewie pod Poznaniem.

Jutro wrzucę aktualne fotki - nie strzelać;)

-

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.