Skocz do zawartości
Daniello

[K] Kupię szczepki Dendronephtya!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś podzieli się tym koralem? (najlepiej Dendronephtya habereri) lub inną.

160L + sump 40L, 150W HQI BLV Nepturion 14kK, 2 x ATI blueplus 39W i 2 x ATI actinic 39W, OR 2500, 5000 l/h, odpieniacz TUNZE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Miałem tego korala u siebie i uważam że jest nie do utrzymania w normalnym akwarium. Ale jeśli uważasz, że dasz sobie redę to prawdopodobnie mogę go mieć, będę wiedział jutro.

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, czytałem coś o tym, nie zdążyłem edytować postu... miałem dopisać - lub inny podobny, łatwy w utrzymaniu Flower Tree Coral...ale zawsze można spróbować i wypłynąć na głębszą rafę z mniejszą ilością światła :D, guliwer 777 czekam jutro na potwierdzenie. Dzięki za szybką odpowiedź.

160L + sump 40L, 150W HQI BLV Nepturion 14kK, 2 x ATI blueplus 39W i 2 x ATI actinic 39W, OR 2500, 5000 l/h, odpieniacz TUNZE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie są bardzo trudne w utrzymaniu trzeba bardzo obficie karmić a to wiąże sie z dużą ilością syfu w wodzie który przechodzi w szkodliwe substancje. U mnie była 6 miesięcy co uważam za sukces ale już nigdy więcej jej nie kupię bo po prostu szkoda mi korala który i tak padnie z braku odpowiedniego pożywienia. Może przy baaaarodzo silnym odpieniaczu i częstym karmieniu pożyje dłużej, to tylko wydłuży jej kurczenie się ale nie zapewni odpowiednich warunków. Te korale systematycznie zmniejszają swoją objętość aż w końcu znikają.

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiesz nt nephtya i Scleronephthya sp.? da sie załatwić coś prostszego niz Dendronephtya? nie chcę skazywać niczego na powolne zamieranie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych Ci nie pomogę. Jeśli chodzi o tamtą mam własne doświadczenia i kilku kolegów, innych nie miałem.

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.