Skocz do zawartości
nowy_zarażony

225l Kolca...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie w dziale fotografia, poniewaz zdjecia robione komorka:D Generalnie potrzebowalem fotek odpieniacza, ktory mam zamiar sprzedac, jak tylko zdobede nowego cyfraka pochwale sie fotkami.

Narazie nie ma co ogladac, baniak jest w trakcie modernizacji. Czekam na nowe swiatlo ATI i zabieram sie za projektowanie sumpa, jak wszystko sie fajnie ulozy w styczniu ruszy tez nowe pienidlo:)

Co tu sie wiele rozpisywac... hqi 150w 13K+2x39w AM reef blue(za bialo sie zrobilo:(). Pompy marea 4400 i 6000, obieg AM 3500. Kent turbocalcium i superbuffer, codziennie aminokwasy grotecha i plyn lugola, prodibio wg instrukcji i od tygodnia coral power, kilka razy mielilem juz kostki i tak bede teraz karmil:) Odpieniacz ala deltec z pompa PH2500, pieni dobrze, planuje zmienic na cos wiekszego juz liczone pod nowy baniak:)

3cc7d7a952408ba9m.jpg

0e37b85a47066e03m.jpgh

Fotki wyszly wyjatkowo dobrze, na zywo wyglada jeszcze gorzej:D A tu najnowszy nabytek:) Canthigaster valentini

02d8083b28e2fa65m.jpg

No i odpieniacz o ktory chodzilo:D

18c06e79d798a765m.jpg

0b2de3f010058071m.jpg

A to odpienil w nocy...

efb886c31bfcbdc5m.jpg

Jezeli ktos jest nim zainteresowany zapraszam na priv, cena naprawde atrakcyjna:) Jedyny problem z nim to ten kube, skracalem go, ale latwo i tanio da sie wymienic chodzi tylko o wewnetrzna rure, nie przeszkadza to w pienieniu oczywiscie:)

Licze na szczera ocene i konstruktywna krytyke:)

pozdrawiam

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko zapytam o pompę do tego odpieniacza - bo też robiłem a 'la delteca i niestety mój wirnik zaczyna padać powoli a trudno dostać Aquabee 200/1 z igiełką. Czy ten OR 2500 jest OK, głośny , cichy da się ustawić i trzyma np poziom wody w odpieniaczu- czyli czy pompa równo pracuje

Odpowiedź prosze na prv by nie zaśmiecać

Pozdrawiam

Darek S

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.