Skocz do zawartości
JerzyB

Dozownik mikroelementów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Udało mi się zdobyć pompki perystaltyczne (stosowane są w zmywarkach Meiko)i robię dozownik . Interesuje mnie wymiar jednego z trzech opakowań mikroelementów GroTech Coral( chodzi o wys. i szer.)Wymiar potrzebował bym już dziś , jeśli ktoś może podać , to bardzo dziękuję .

Pozdrawiam

JerzyB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zapomniałem podać , chodzi opakowanie 500ml.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Wysokość z zakrętką 21,2cm średnica ok. 6,2cm.

pzdr

450L, sump 180L, APF600, 8x54W, 2xTunze 6085, 1xKoralia 4600, NJ4500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wielkie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiam

Tak jak już pisałem pompki mam od znajomego w sumie 7 szt.Są to pompki na 12V napięcie stałe i o wydajności 6l h.Ja będę miał je podłączone pod zasilacz 6V by zmniejszyć przepływ , sterowane będą tym sterownikiem.

113-img_1010.jpg

W chwili obecnej steruje nim oświetleniem, lecz mam jeszcze 3 kanały wolne do których mogę pompki podłączyć. każda pompka będzie też miała wył. czasowy np. RTx-210. Sterownikiem nastawiam o której godz. ma się wł. pompka , a czasówką czas pracy czyli ile kropli chcę podać.Na razie wykorzystam tylko 3 ,a pozostałe może będą do Ballinga, lecz to mało prawdopodobne ,ponieważ posiadam mikser oraz reaktor.Były by zdjęcia , lecz aparat który posiadałem zabrał syn do woja.

Pozdrawiam

JerzyB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj JerzyB może mógłbyś opisać dokładniej te pompki, jak bardzo trzeba ja poprzerabiać i jak to zrobić? No i oczywiście coś bardziej precyzyjnego co to za model, gdzie ewentualnie go można nabyć?

Pozdrawiam ...

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wojtesu

Pompek nie muszę przerabiać , myślę że to to samo co GroTech ,dostałem je za grosze od kolegi , który pracuje w zmywarkach. Jedynie co muszę zrobić to sterowanie , a z tymi czasówkami co są na allegro to bardzo proste .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no super sprawa, możesz powedzieć ile cię wyszła jedna pompka, może byś coś pozałatwiał kolegom, napisz coś wiecej:)

"500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!!

57402030.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leoni

Tak jak pisałem jedna pompka grosze , a dosłownie 15zł.Ja starałem się o nie dość długo no i mi sie udało . Obecnie kolega nic więcej nie chce załatwić, może da radę później , nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JerzyB jezeli mozesz powiedziec to ile tych groszy kosztuje ta jedna pompka :)

140l SHALLOW TANK :p 100x55 28h, Vortech MP10 es, Oswietlenie led 80w (*** loccutus),odpieniacz Deltec MCE300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ozi patrz post wyżej pisze że 15zł:)

90*50*50,sump96l,30kg LR,Deltec AP600,Eheim 1250 obiegowa,cyrkulacja Marea 3200 i koralia evolution 4000,oświetlenie DIY 6*39W,Lajon112,dolewka SP 300,filtr przepływowy diy na absorber fosforanów i węgiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.