Skocz do zawartości
ebuke

[S]Pomacanthus semicirculatus-10cm i Premnas biaculeatus-8-9cm

Rekomendowane odpowiedzi

witam

na sprzedaż

Pomacanthus semicirculatus-młody ok 10-11cm 160zł

mam go od sierpnia, jest w super kondycji.Na razie nie obgryza korali ale z tego co wiem to dorosłe(do 40cm!!!) lubują się w gąbkach i SPS-ach ,więc na dłuższą metę nie polecam do rafy ,lepiej nadaje się do Fish Only;-)

Przepiękna ryba cały czas widoczna ,wcina wszystko co popadnie mrożonki wszelakie ,płatki, granulaty i chyba ślimaki jak się nie mylę Stramatella (kiedyś miałem ich dużo więcej ponad 200szt-wychodzą tylko w nocy, a teraz dużo pustych muszelek i widziałem kilka razy jak uporczywie wyciąga je z muszelek)

img3974xr0.jpg

Premnas biaculeatus- samica 8-9cm -80zł

Jeden z największych błazenków ,bezproblemowy ,mieszkał 6 miesięcy bez ukwiała i cały czas gdzieś z tyłu za skałą (wyjątek pora karmienia -zawsze pierwszy), jednak ostatnio dopukiłem mu Heteractis magnifica i już na drugi dzień rano w nim siedział i go "czochrał" -tak to chyba będzie dobre słowo -teraz cały czas w nim siedzi w wychodzi tylko żeby coś zjeść(może czerpie z tego jakąs przyjemność czy co?:love) .Super widok jest jak wrzucę kostkę artemi to łapie całą i zanosi do ukwiała ukwiał ma wtedy wyżerkę ;-)

obraz716yx9.jpg

img3949ru5.jpg

możliwa częściowa wymiana na jakieś twardziele lub bezkręgi (krawetki, rozgwiazdy)

wolałbym odbiór OSOBISTY ,troche jednak za zimno na wysyłkę (zresztą nigdy ryb nie wysyłałem więc nie mam wprawy ;-)

baniak 120x40x50 LR ok 25kg + LS ok 10kg ,odpieniacz AM Turboflotor 1000 MULTI SL +AM PH2500,cyrkulacja 6400L/h(2x Marea 3200) ,Światło lampa Blau Aquaristic 250W HQI + 2x 24W Actinic,przelew Blau Aquaristic, sump 50L z refungium, obieg AquaBee 2000/1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

info poszło na priv

"500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!!

57402030.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.