Skocz do zawartości
TMK

[K] testy Rowa fosforany i testy azotowe

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w jakimś sklepie internetowym są dostepne testy

Rowa (na fosforany) i slifert lub TM na azotyny azotany i amoniak?

No i pytania

Czy mają polska instrukcje obsługi?

Czy mozna je kupować przez internet przy lekko ujemnych temperaturach? czy tylko przesyłka komduktorska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyno wpisz zapytanie np salifert w google i otworzy Ci sie przynajmniej kilka sklepów internetowych z aktualna ofertą tego producenta, również na miejscu w Krakowie dostaniesz te testy.

Pozdrawiam Tomek.

160x60x60 ,sump 100x40x40, deltec hlp 5250,deltec TS1060s, mixer KM500,IKS Aquastar z dodatkami, dozownik aquastar4pro,lampa Arcadia series3-3x250W HQI(BLV14k)+2x80W actinic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tomek Z troszke szacunku .... i grzeczniej do kobiety.

@TMK ja kupowalem u Tomka z E... wczoraj ma i na stanie

Niestety instrukcji polskiej nie maja.

ale jak cos ma wszystko przetlumaczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Tomek

Tak ogólnie masz rację, ale...

Test Rowy to pewna rzadkość, no i przy jego cenie lepiej sprawdzic datę wążności. Na priva dostałam widomość, w którym sklepie internetowym kupię stosunkowo tanio i z dobrą datą. Dwa testy Saliferta (ledwie napoczęte) ktos zgodził się oddać za koszty przesyłki

Oczywiście u fracuzów salifert jest, tylko ceny wyższe niz gdzie indziej z wysyłką. A pytałam o sklepy ponieważ teoretycznie mają one obowiązek dołaczania polskiej instrucji- i liczyłam ze moze rzeczywiscie któryś się do tego stosuje:)

Po prostu tego typu pytanie skutkuje również rekomendacją sklepu (nie tylko stwierdzeniem tam jest tanio-co mozna znależć w googlach)i prywatnymi ofertami używanych rzeczy. Tak więc dzieki uprzejmości forumowiczów zaoszczędziłam 150 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż nie byłem niegrzeczy, a jedynie chciałem ograniczyć niepotrzebą dyskusję.Dopóki sama się nie przekonasz gdzie jest dobrze nikt za Ciebie tego nie zrobi. Kupowałem ten asortyment już chyba we wszytskich sklepach internetowych w Polsce, gdzie było taniej nie było wcale lepiej(dłużej, gorzej zapakowane itp), gdzie było drożej również nie zawsze było lepiej. Trudno doradzać bo w każdym przypadku może być inaczej.Co do intstrukcji, daty ważności itp, sama sobie odpowiedziałaś: trzeba zobaczć na miejscu.Francuzi tak są drożsi ale na miejscu i zawsze przyjmują reklamacje.

160x60x60 ,sump 100x40x40, deltec hlp 5250,deltec TS1060s, mixer KM500,IKS Aquastar z dodatkami, dozownik aquastar4pro,lampa Arcadia series3-3x250W HQI(BLV14k)+2x80W actinic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku wcale nie odebrałam Twojego posta jako niegrzeczność ( Bardzo dziękuję Kwiatkowi za obronę, choć nie była konieczna- ostatnio zauważyłam, że jako kobieta mam tu dodatkowe przywileje :) )

Kupowałam morszczyznę chyba w 6 sklepach internetowych i mam podobne odczucia Jak Ty.

Faktem jest jednak, ze czesto forum jest zaśmiecane zupełnie niepotrzebnie, nie tylko ogłoszeniami, ale również pyskówkami itp i dbanie o pewien łas i sens jest na pewno mile widziane przez wszystkich.

PS pytanie na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.