Skocz do zawartości
LUK4344

jak wymontować?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jak wymontować układ zapłonowy ze zwykłej świetlówki kompaktowej i jak podłączyć to do kupy.

chodzi mi o zastosowanie tego układu do takiej pc:

http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyka-morska-oswietlenie-swietlowki-kompaktowe-cv08/swietlowka-kompaktowa-11w-oceanic-blue_103766.html

gdzieś to juz było wałkowane ale nie moge znaleźć

pozdrawiam

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem co chcesz zrobić

wymontować zapłon z jakiegoś kompakta i założyć do tego z linka ?? Ten z linka ma zapłon (jak każdy kompakt).

"""All you need in this life is ignorance and confidence, and then success is sure"" - Mark Twain"

160L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwykłą żarówkę kompaktową wkręcamy w oprawę z gwintem i świeci a w tym przypadku trzeba czegoś jeszcze bo tak podłączyć pod 220v to sie raczej nie da

potrzebny jest jeszcze chyba statecznik - "do stosowania ze statecznikiem magnetycznym"

i właśnie do tego pije.

no chyba że faktycznie wystarczy zapodać takiemu kompaktowi 220 i po sprawie

kidyś coś czytałem na temat wyciągania układów startowych zr świetlówek energooszczędnych, ale teraz mi się przypomina że koledzy stosowali je chyba do t5

to może zmienie pytanie:

czy taki pc można podłączyć bezpośrednio pod 220v?

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą.

odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o widzisz to już wszystko wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm nie jestem pewien ale chyba te pasuja tez ja kupowalem wlasnie w aqua- light-cie caly komplecik

1279-kompakt.jpg

1279-kompakt1.jpg

1279-kompakt3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam te swietlowki u siebie tylko biale o barwie 10000 i wystarcza do nich zwykle stateczniki elektryczne o odpowiedniej mocy. z elektronicznymi nie dzialajaz tymi z kompaktow rowniez. mozesz kupic w jakims markecie lampke nocna wlasnie na tego typu lampy G23 tylko mniejsze i mozesz je wykozystac bo czasami na przecenie sa taniej niz sam statecznik w sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Penek masz racje tam powinna byc inna oprawka taka jak ty pokazales kiedys byly w aqua-light-cie widocznie zdjal je ze strony i to mnie zmylilo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.