Skocz do zawartości
michu23

co się dzieje z Lobophytum?

Rekomendowane odpowiedzi

witam! od tygodnia nie rozwija sie, nie pompuje do końca i nie wypuszcza polipów. nic w akwa nie zmieniałem, parametry są ok, jedynie jakis czas temu pojawily sie wirki jak juz gdzies pisalem. widzalem kilka na nim ale jest ich juz duuuuuzo mniej. zajely sie nimi ryby - nowi mieszkancy fajnie je sciagaja z szyb. praktycznie ich nie widze. pytanie - co mu moze dolegac? bywalo tak ze poprostu niektore miekasy sie nie pomopwaly ale po maks. 2-3 dniach bylo juz ok. teraz mija tydzien. bedzie cos z niego? nie jest uszkodzony, ma piekna zielona barwe. pzdr!

120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie zrzucał skórę, co prawda zazwyczaj trwa to około 2-3 dni ale bywa tez że dłużej, powinno być wszystko dobrze (zobacz czy się nie rozpuszcza u nasady - jeśli nie to dojdzie do siebie)

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak parametry wody oki ...to bedzie spoko :)jak kh siada no to bedzie problem Osobiscie mam Sinularie co już 14 dni nie wystawila polipów:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzalem, nie rozpuszcza sie... kH mam 9,6. dziwne bo wszystko inne jak Cladiella, Sinularia, Sarco, Caulastrea czy szczepki Acropor maja sie super...

120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co by byl gdyby kH lecialo w dol? co ciekawe... mam testy Salifert. sa tam dwie opcje - robiac dokladniejsza wychodzi 7,6 a robiac ta druga 11,8. nie wiem jak to porownac. bez sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jest ok. zrzucił skore i juz sie polipuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem podobny przypadek -kupiłem kilka dni temu i też zrzucił " skórę ".

Tylko od dołu wygląda jakby był poraniony!!

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.