Skocz do zawartości
Wojtesu

Początki 375 L...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pomimo bardzo kiepskich zdjęć postanowiłem pokazać jak wyglądają moje początki. Wszelkie uwagi mile widziane...

2272-sv100538.jpg

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies szczegoly co do oswietlenia, rozmiarow baniaka, cyrkulacji, odpieniacza i takich tam? Jakie plany co do obsady?

"""Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej:0 ułozenie skały wyglada interesujaco. Nie masz problemów z kominem ?-wydaje sie jakis mały w stosunku do akwarium. wpisz w stopke dane akwarium i napisz cos wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baniak 375 L oświetlenie, 4 x T5 80W, cyrkulacja w tej chwili jakieś 7000L odpieniacz Best 400P po małej przeróbce, Obsada: 6 rybek, ekipa czyszcząca, co do planów to na razie ustabilizowanie parametrów...

To naprawde dopiero start więc wszystko się rozwija...

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TMK fakt komin nie do końca przemyślany ale już taki baniak kupiłem więc zostaje. baniak zasolony 6 tygodni temu, narazie skały jest 30kg, i może jeszcze trochę dołoże ale nie koniecznie, odpieniacz to wymiany (był kupiony do innego baniaka) światło jeszcze bedzie dołożone 2x T5 80W. Czekam na testy...

Narazie jest ok...

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A slyszales o weglu ?

Baniak ma mniej niz 6 tygodni a ja tam widze dwie zebrasomy, nemo i jeszcze kolejne rybki. Za szybko, za szybko.

Ulozenie skaly mi sie podoba.

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ziomka z Jastrzębia widzę ze "świrków" takich jak ja w mieście przybywa. Gratulacje fajny baniak. pozdrawiam tak trzymać.

500 Liter-ków + ze 100L wody w sump-ie aaaaaaa i graciarstwa trochu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baniak owszem zapowiada się super,tylko nieco zwolnij :)....czy mnie oczy nie myla,wpóścileś już Forcipigera !!!

Pozdrawiam Sebastian Burkat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, tak macie rację trochę pogoniłem ale tak zostanie teraz przez długi czas, czyli zwalniam.

@kordla witam, bo już myślałem że nie ma w mieście morszczaków...;-)

Pozdrowienia...

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za pompka ta po lewej stronie ?? i jak się sprawuje (bo o ile się nie myle to import z Chin :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi sie tylko wydaje, czy to rzeczywiscie komin tak halasuje, bo jest tylko do polowy zalany ? :)

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pompka to faktycznie Koralia i sprawuje się ok, nie słyszalna.

@Stani :) normalnie słuch masz nieziemski, bo ja tego hałasu nie słyszę....:D

Pozdrawiam...

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Super ulozenie skaly :yes

A gdybys tak te plyte, ktora sobie lezy na dnie po prawej, przykleil na kolumne po srodku, przed cichym kominem?:D

Pozdrawiam

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Stani cały czas myślę jak ten komin obłożyć skałą nie zagruzowując baniaka bo to mi się zupełnie nie podoba. I trudno mi jest ten kawałek tam przykleić bo i niby czym?? :con

Poza tym faje ma kształty i fajnie mi tam pasuje i idealnie nada sie na miejsce dla korali (przyszłość).

pewnie jeszcz to wszystko po przekładam ale dla mnie to musi być przestrzennie poukładane, inaczej sie nie zadowole...

:)

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialbys taka platforme, na ktora przykleisz kilka twardych, a te z czasem zaslonia komin. Plyte przykleisz normalnym, dwuskladnikowym klejem do przyklejania szczepek. I szybe po prawej bedzie latwiej czyscic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz rację , muszę to przmyśleć. Dzięki za podpowiedzi...:)

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.