Skocz do zawartości
Chemik

Najcichsza pompa??? jaka?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka waszym zdaniem jest najcichsza pompa, którą można wsadzić do panela? Ja w tej chwili mam Atmana AT-203 2000l/H i jestem nieco przerażony cichością a raczej jej brakiem. Jaka jest pompa o podobnych parametrach którą można wsadzić do panela i żeby można było jeszcze spać?

40L panel, 160L główny, 22kg LR, Atman AT-203 2000l/h, 2x Marea Stream 2400l/h, A-S 300l/h, odpieniacz AM Midiflotor, 4 x 39W ATI T5, miękkie i twarde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eheim

"""All you need in this life is ignorance and confidence, and then success is sure"" - Mark Twain"

160L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ale może jaki konkretnie? bo z tego co patrze to więcej niż 650l/h nie znalazłem

40L panel, 160L główny, 22kg LR, Atman AT-203 2000l/h, 2x Marea Stream 2400l/h, A-S 300l/h, odpieniacz AM Midiflotor, 4 x 39W ATI T5, miękkie i twarde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1250, 1260 - takie modele - szukaj w sklepach morskich - erybek ma napewno.

"""All you need in this life is ignorance and confidence, and then success is sure"" - Mark Twain"

160L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

new jet jest bezglosny 2300 l/h regulowane 38w,jest tez 1700 z pôborem dwadziescia cos...Pozdrawiam...

Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BYwa, że niektóre pompy jarmolą się jak siedzą w panelu lub sumpie a jak mają więcej miejsca i nie są przy samej ściance to chodzą cicho. Nie wiem dlaczego tak jest.

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczegolnie gdy nie stoja na dnie tylko wisza w toni na wezu. new jet 1200 powieszony = bezglosny.

btw, po co Ci taka wydajna pompa do panela gdzie wode musi pchac w gore na ledwo 20 - 30 cm?

userbar548926yr3.gif ______________________________________________________

rekinekoh4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musi licząc od dołu pchać na 55cm, do tego przydało by się, żeby przez ten panel woda jakoś przechodziła w miarę i żeby się przelewała przez grzebień a nie stała, bo panel ma 40L a kożucha na powierzchni nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nev jet - jest niesłyszalny , bezawaryjny ,niska cena, mam tych pomp kilka ,zamieniłem pompy Aqua medic i Aquabee na NevJet ijestem bardzo zadowolony ! Cisza w chacie! a pompy chdzą już latami .

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.