Skocz do zawartości
Marx

krytyka um-um, forum itp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość matti

(jeszcze przypomne cos takiego ) dales ogloszenie na forum pompy AM z wirnikami igielkowymi , wyslalem Ci maila , powiedziales ze juz sprzedane ok rozumie :) powiedzials ze we "wtorek " otrzymasz nowe :D co napisalem do Ciebie ? zebys mi jedna zostawil i dal znac jak otrzymasz , powiedziales ze ok.

Minal miesiac , moze poltorej ,ani maila , ani pompek , ani "Ciebie" w sesie przepraszam , przykro mi , nie bede ich mial :D Poprostu delikatnie mowiac Przemek wkur..................! przez to byc moze i na forum jest to odczuwalne , jak zruszysz kilku osobom "gula"

Umowiles sie z czlowiekiem ,mial przyjsc obejrzec skale :D znowu znalazles wytlumaczenie .

Jezeli Cie to przerasta to moze wez sobie kogos do pomocy tam u siebie , no nie wiem.

Jeszcze male pytanie ; czy nikt ostatnio niezrezygnowal z jakiegos sprzetu u Ciebie , bo mial dosyc czekania ?? nie musisz odpowiadac , sam wiesz najlepiej i nie musisz sie tlumaczyc :) poprostu zmien to :D a zbiegiem czasu jak wszystko bedzie fajnie funkcjonowac to napewno polubisz tez siebie bardziej i innych , nie obiecuj za duzo ludziom bo to nic dobrego , zostaw to niech to idzie swoim torem, nie staraj sie nadrabiac tego slowami , mow konkretnei dwa miesiace czekania a nie 5 dni :D najgorsza prawda jest lepsza od najwspanialszego klamstwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matti

i jeszcze jedno , jezeli Cie to az tak boli ze tutaj jestem to pujde.(niezalezy mi juz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nadal sie meczysz zuczku i chcesz mnie zblokowac :D nie usuwaj postow bo to tylko wyglada jak bys sie bal prawdy . W ten sposob pokazujesz tylko jaki jestes cieniarz . Nie mam czasu na ciebie wiecej zuczku :D pa :D

Ps; Zuczku :D to nie jest polska neostradka czy inne :) ja tutaj place za to lacze kawal kasy :D teraz to jest takei wirtualno przestrzenne zuczku:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze tak :D tylko dlaczego? chcial odpowiedzi.

Ps; Widzisz przeciez , ze mnie zbanowac chcial , nicka mam przerobionego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekam miesiac, jestem cierpliwy

Za miesiac sie odezwe (oby nie)

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze sie wyslowic smialo , to juz nie te czasy kiedy zamykali ludziom usta :D nie krepowac sie piszcie .

Ps; Jak nas wszystkich zbanuje to sie zmieni lokal :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyszek jak jeszcze będziesz MUSIAŁ zmienić nicka zmień na Napoljeon , napoleon1........:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D BartY , mysle ze i tak sie zachowuje elegancko , no pomijajac chwilke slabosci z pilotem :D ale to juz przeszlosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mi może wyjaśnić o co chodzi ?????!!!!!!!

Nie śledziłem watku i teraz oglądam go pierwszy raz :D

Nic nie rozumiem - brakuje połowy postów czy co.

jakby głuchy z niemym sie przez ścianę macali :D

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym - mozesz wyjaśnić:

"prawdzie zawsze probowano zamykac usta ale tym samym potwierdzi po raz kolejny ze to prawda , zreszta juz pokazal jaki jest "

wyjasnilem ,ale ze strachu usuneles posty :D

teraz takie twoje slowa;

"Kilka słów wyjaśnienia ..

Nikt nigdy nie usuwał z tego forum żadnych krytycznych postów na temat um-um i innych naszych przedsięwzięć "

Czy ty jeszcze wogole logicznie myslisz , mnie zastanawia ? te ostatnie moje posty byly na temat i cakiem kulturalne , po zatym nikt cie nie obraza , ty mnie skleles na gadu pierwszy.:D

Proponuje skaczyc temat , kazdy sobie odpowie sam na postawione pytanie , jak dlugo sie u Ciebie czeka na sprzet , i nie banuj mnie bo trace cierpliwosc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli wyszukiwanie jest tak trudne do zrobienia, to czy istnieje mozliwosc, aby udostepnic te stronki offline w formie jakiegos zip-a?

Albo chociaz dump tablicy z wiadomosciami

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli pozwolicie to ja dorzuce cos od siebie

jako ze dopiero niedawno zaczelem zabawe ze slona woda to sporo rzeczy musialem kupic, a ze mieszkam troche na prowincji to wszystko szlo z netu

Jestem w stanie zrozumiec, ze czegos moze nie byc na stanie, importer zawalil i tak dalej

Ale dobija mnie jedno. Brak rzetelnej w miare szybkiej informacji o postepach w realizacji zamowienia (lub w przypadku zapytania o dostepnosc jakiegos towaru - brak jakiegokolwiek odzewu, totalna ignoracja klienta, no chyba ze w e-handlu jest przyjete ze jak sie nie odpowiada to czegos nie ma i nie beidze przez dlugi czas )

A najgorsze to mylna informacja

Przyklad ( z dwoch roznych sklepow e - sklepow)

Dostalem na meila info ze moje zamowienie zostalo zrealizowane i wyslane w dniu XX

(pamietacie zapewne jeszcze jakie to fajne uczucie, zaraz bedize towar, mozna bedize zaczynac zalewac, czlowiek caly szczesliwy :D ) wiec sobie czekam, jeden dzien, minal drugi, mialo byc priorytetem wiec lekko zaniepokojony dzwonie do skleu, a tam jakis czlowiek cos mi tlumaczy ze nie poszlo jeszcze, ale dzis juz wysla i tak dalej :D

(podobnie bylo w drugim sklepie gdzei kupowalem zywa skale, mialem dostac we wtorek info o numerze rpzesylki zeby dogadac sie z kurierem; dzwonie do nich w srode, bo oczywiscie nic nie przyslali, a tam dowiaduje sie ze wysla dopiero w czwartek bo znow cos tam; naturalnie w piatek znow musialem dzwonic o ten numer bo "mily pan" zapomnial mi podeslac; dobrze ze bylem taki upierdliwy, bo okazalo sie

ze paczka lezy u nich na magazynie i dostarcza mi ja w poniedzialek; zrobilem awanture i dowiezli ja w piatek jeszcze :D)

ogolnie jestem juz dosc skutecznie zniechecony kupowaniem przez neta i powoli zastanawiam sie gdzie kupic zwierzaki, chyba zostaje mi spakowanie sie i pojechanie xxx kilometrow do jakiegos sklepu

ps. tylko w jednym sklepie wszystko bylo milo, fachowo i szybko, wlasciciel potrafil do mnie zadzwonic i poinformowac ze czegos nie jest w stanie sciagnac w terminie (czym bylem bardzo milo zaskoczony). Niestety tam nie na zywych zwierzakow w sprzedazy

celowo nie podaje zadnych nazw, bo nie o to tu chyba chodzi

wybaczcie ze sie za bardzo rozpisalem

akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja sobie ponarzekam teraz

Czekalem na pompke z umum miesiac, pomimo deklaracji 5-7dni.

Nie jest to specjalnie wydumana pompka, najmniejszy model MaxiJeta

Po miesiacu dowiedzialem sie ze nie sa w stanie jej sprowadzic

Nie dowiedzialem sie czemu (ukradli ten egzemplarz, spalila sie fabryka, dystrybutor strajkuje... nie wiem i pewnie sie nie dowiem, sprzedawca nie raczyl wylumaczyc...)

Co ciekawe pompka ta nadal jest w ofercie umum i kazdy moze sobie ja zamowic (a przeciez sprzedawca wie ze nie jest w stanie jej sprowadzic...)

To juz uwazam za kpine w zywe oczy.

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze tylko kupujacy za kilka tysiecy sa "Klientami"

a pozostali, ktorzy kupuja drobny sprzet sa tylko "klientami"

akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy mój zakup też był za kilka tysiecy a i tak zostałem olany w sklepie na literke "R" czy może teraz już na "S".

Naczekałem sie swoje, przyszło nie wszystko, a na maile wcale nie odpowiadali ...

"______________________ Akwarium 590l; obieg deltec HLP5250; cyrkulacja Tunze Turbelle Stream kit TS07, MJ 1200; Deltec APF600; 2x HQI 150W, 3 x T8 40W;Mieszacz DIY; NR1000; RO+DI; dolewka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce robilem zakupy w trzech akwarystysznych sklepach netowych. W dwoch udalo mi sie nawet cos kupic. W jednym dokladnie to co zamowilem i to kilka razy. W drugim polowy zamowienia nia bylo i przyslali to co mieli (wiecej prob zamawiania nie robilem) a w trzecim robilem trzy podejscia i kazde z nich zakonczylo sie niepowodzeniem.

Ja jestem naprawde cierpliwy czlowiek.

Dosc czesto robie rowniez zakupy w sklepach netowych w Niemczech. W sumie trafilem tylko na jeden sklep, ktory chcial mnie chyba zrobic w balona... a moze i nie bo jeszcze w dniu kiedy dostalem towar zrobilem zdjecia co bylo popsute i kilka dni po interwencji mailowej mialem juz wszystko dostarczone na koszt sklepu i sprawne.

Niemniej jednak pozdrawiam wlascicieli sklepow netowych i niech handel miedzy nimi a nami kwitnie w najlepsze. Bedzie to z pewnoscia dobre zarowno dla nich jak i dla nas... przynajmniej zywie taka nadzieje.

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedlugo bede robil nastepne zakupy przez net, zobaczymy jak z solidnosci w przypadku zywych zwierzat

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.