Skocz do zawartości
BeRsErK

Rozgwiazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zna ktoś może stronkę z dużą ilością fotek i opisów rozgwiazd - dostałem jedną ze skałą i muszę drania rozszyfrować.

Pzd. Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja strony nie znam, ale napisz jak wygląda ew. podeślij fotkę, to Ci wszyscy pomożemy... "Pomożecie????") ":)

Szykuje powrot do morszczyzny w wielkim stylu :)

TYLKO WIDZEW

''Su ludia,ktorich mam proste v pici:-)))''

Aurel Hatala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotkę trudno zrobić bo to drobina o 1 cm średnicy i upodobała sobie skałke daleko od szyby. Ma 6 ramion, lekko spłaszczony "korpus" i kolor ni to szary, ni to niebieski. Obrzeża białe/jasno szare. Zjada zielone glony.

Na początku myślałem, że ma poobgdyzane ramiona ale po prostu potrafi je skurczyć jak się nie mieści w jakimś zagłebieniu.

Na środku zaczyna się pojawiać ciemniejsza plamka albo coś w stylu kolca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rozgwiazda z gatunku asterina, rozmnaza sie przez podzial, zjada algi - wapienne tez. Czasami moze stac sie plaga w akwarium, ciezko ja wtedy zwalczyc.

"===""never change a winning team""!==="

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arlekin wtedy tez nie pomoze?

"-------------------------------------- Elektronika - zawod, Akwarystyka - hobby

""Akwarysta""

Wersja 2ga kontrolera z MMC/SD w testach, miernik konduktancji w przygotowaniu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, pomoze, ale trzeba pamietac ze krewetka ta zywi sie tylko rozgwiazdami i jak zje wszystkie to padnie z glodu.

"===""never change a winning team""!==="

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą plagą to chyba prawda bo dziś już widzę 3 :)

Wcinają zielone aż miło więc póki co radują moje oczy - z wapiennymi na razie dają sobie spokój więc nie wiem czy to prawda.

Te moje to na 100% te z linka Marx'a choć brakuje tam pełnej nazwy bo inne strony pod nazwą rodziny asterina pokazują zupełnie inne rozgwiazdy.

Na moje 120 l te 1/2 do 1 cala rozgwiazdy to idealny rozmiar :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.