Skocz do zawartości
Olek

Rozgwiazda piaskowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, interesuje mnie głównie nazwa łacińska tej rozgwiazdy( taka jak ma na logu sheep111) oraz jak dużego baniaka potrzebuje i najlepiej gdzie ja można kupic:)

Pozdr Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie pamiętam niestety nazwy tego zwierzątka, ale przy okazji się dowiem. Cena ok 80-90 zł, zbiornik może być mały ale żeby rozgwiazda miała miejsce do "nurkowania" w piasku, moje mają rozpiętość ok11 cm.

Kupiłem je w focusie w W-wie.

poza tym mam jeszcze linkię.

Pozdro sheep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie thx, tak zoo-fokus to swietny sklep.

Wiecie czy może da sie on-line kupić?

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem nigdy rozgwiazd w sklepie online, tak jak jeżowców, a własnie nie lubisz jeżowców.???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh w tym nowym sklepie są, i w paru innych. Sam nie wiem zależy jakie po tym jak przeczytałem ze jakiś gat. skałę pucuje do czysta:( stwierdziłem ze nie sa dla mnie;]

A czy sa jakies gat. jeżowców które trche sprzataja detrytusu w akwa???

olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

Cze!

Taka rozgwiazde widzialem w Aquariusie ok 11cm srednicy za 50zl. Koles mial tez inne,nie wiem jakie.Co do jezowcow,to pucuja raczej do czysta,ale jedza wszystko ,jak idzie. :) Ja mam tzw. jezowca "olowkowego".Jest maly 5cm i nie zjada wszystkich wapniakow na swojej drodze,nawet na "swiezo" porosnietym tufie. :) Mile stworzonko,malo go widuje.Wychodzi w nocy. :)

pozdrawiam

pilot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój jeżowiec wabi się MPO (Miejskie Przed. Oczyszczania)- bo wszystko co ma na drodze zabiera ze sobą jest cąłkowicie niegrożny, nie ma długich igieł (te gatunki podobno jak przejdą z jednego końca na drugi zbiornika to trzeba na nowo ustawiać skały), mój jest kolory brązowego ze wzdłużnymi paskami w dzień zielone w nocy niebieskie. Ma problemy z przylepianiem się do szyby (może jest too heavy:)

Chodzi tylko po skale.

Walnę mu jutro z nienacka fotę to zapodam na forum :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh dzieki Wam wczoraj dostałem na urodziny od ciotki kraba pustelnika i gracilarie, krab od razu się wział za syf:)

P.S Pilocie ty znasz tego AQUARIUSA, wiesz moze czy wysyłają np takie rozgwiazdy???

Z góry THX

Pozdr. Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

Cze!

Wysylaja,ale w przypadku samej rozgwiazdy,to bedzie drogi interes,bo przesylka jak na 1 zwierzatko bedzie droga. Na stronie sklepu sa informacje o zasadach wysylki.

pozdrawiam

pilot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.