Skocz do zawartości
Wojtesu

Krabik w akroporze...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, powiedzcie mi proszę czy istnieja bezpieczne kraby dla akropor? Wraz z jedną akroporka dostałem dwa krabiki na gape ( niestety nie dysponuje odpowiednim aparatem jeśli chodzi o zdjęcie) i może macie gdzieś w sieci sprawdzone stronki z opisami takich gapowiczów? Pozdro...

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie coś w tym stylu, dzięki. Może ktoś miał do czynienia z krabami na gape, i ma ich zdjęcia? Chętnie bym zidentyfikował mojego.... Tak apropo to go juz raz do sumpa eksmitowałem i jestem pełen podziwu jak udało mu sie wrócić do tej samej akropory...:Satisfied

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam takiego symbiotyka - siedzi grzecznie na akroporze i nikomu nie wadzi...

rafka 112l,Deltec MCE600, ProfiluxII+Ex,Powerbar 6D-D, pompa doz.GHL,2xTunze 6045, dolewka Tunze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak są bezpieczne kraby. U siebie w akroporach mam razem z 10 takich krabów :Satisfied

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za odpowiedzi ale sam nie wiem co z nim zrobić, jakoś nie mogę go zidentyfikować (wyjatkowo dobrze sie ukrywa przed mym wzrokiem) :Satisfied a troszkę się boję o akroporkę... Postaram się go poobserwować na tyle na ile to możliwe... Pozdro.

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie że jasny brąz, kawa z mlekiem bez jakichś wyraznych wzorów....

650L słonej wody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie jednego takiego utłuklem-myślałem że to symbiotyk ale:siedział na jednej acro i bielała(ok zdarza się) potem przelazł na drugą i tez zaczeła bieleć!!!pomyślałem że ten zbój sie ich tkanką żywi...ale...sam nie wiem?może się troche pospieszyłem...?

150/50/60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem dodać że ta 1 zaczeła sie odradzać!krabik miał ok 1cm był berzowy ,cały pokryty wypustkami przypominającymi polipy sps i miał bardzo drobne szczypce

150/50/60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.