Skocz do zawartości
ck3457

spirulina fore 36% tropical-a????

Rekomendowane odpowiedzi

ja karmie Spirulina Flakes Tropicala i wcinaja az im sie uszy trzesa, dodatkowo uzupelniam Nutrafin Max dla ryb morskich i efekt ten sam

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez cała obsada to wcina ,tylko mnie zastanawia dlaczegp producent nienapisał ze ten pokarm jest równiez dla ryb morskich?

moze sa tam jakies składniki co powoduja jakies uboczne efekty w słonej wodzie?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wsypalem TetraMinPro do morskiego, to piana byla ze hej :)

widac duzo tluszczu w srodku

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na opakowaniu 6% Zoolteka jest adnotacja, że pokarm jest dla wszystkich ryb słodkowodnych i morskich. Z resztą to nie ważne, podaje się to co ryby chętnie jedzą. Odnośnie wątku pierwotnego, osobiście 36% podawałbym rybom typowo roślinożernym. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja podaje 36% raz na 2-3 dni podstawowym jest mrozony i hikari marin---myslsz ze moze tak byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy co masz w obsadzie, ja też daję na zmianę, z tym że zrezygnowałem generalnie z gotowych mrożonek na rzecz krewetki "koktajlowej" sprzedawanej w opakowaniach 500g w hipermaketach. Ale jeżeli twoje "potwory" jedzą chętnie i nie widać oznak złego samopoczucia, to znaczy, że koncepcja jest dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawy temat sie zrodzil, wiec dokoncze post:

w obsadzie: zebrasoma, oceallaris, monodactylus argenteus

zywienie: mrozonki gotowe (mysid, brine, dillis i kryl), Spirulina Flakes Tropical (6%) i Nutrafin Max dla ryb morskich oraz SeaWeeds J Sprunga czerwone i purpurowe

mrozonki raz dziennie, J Sprung raz dziennie po kilka paskow, platki 2-3 razy dziennie malymi porcjami, oczywiscie karmie codziennie

rybki wygladaja na zadowolone, a widok Zebrasomy z wypchanym brzuchem jest najmilszy na swiecie :) (wodnym swiecie oczywiscie)

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.