Skocz do zawartości
sebastian wieden

Red dragon pompa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nadala,by mi sie pompa za obiegowa.Teraz mam w akwa 2 razy tunze 6045 a za obieg chodzi aquabee 2000/1,wczesniej byla aquabee 3000 ale chodzi zajebis....glosno.A mam okazje nabyc te pompe bardzo tanio,jedyny problem to ze moze byc za mocna

8000 litrow.

Dzieki

160+80+60,bubble king 250 intern,skala 70kg,2 sztuki 6105 plus multi,zeovit,swiatlo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Gdybyś trochę rozdzielił na cyrkulację i można przykręcić na zaworze choć szkoda, nie wiem jaka cena ale praca komfortowa, nie zasatanawiałbym się jeśli cena atrakcyjna.

Pozdrawiam Roman

gdzie jest nemo ? www.republika.pl/akwariummorskie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem o zaworze,i zapomnialem sie spytac.Troszke balem sie ze jak ja zdlawie, to moze spalic sie.Wiem praca super,cena a 100 euro chce.A ciekawe czy splyw,nadazy splyw mam 32, a rezerwy brak.Ale zobaczymy.

160+80+60,bubble king 250 intern,skala 70kg,2 sztuki 6105 plus multi,zeovit,swiatlo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam, że masz dziwny dylemat. Bo za tą cenę bym sie ani 3 sekundy nie zastanawiał. Po drugie 8000 l/m to teoria na wylocie, przy oporze podnoszenia, przydławieniu zaworem itp. będzie mniej - a można robić cuda mając zapas in plus. Raz, że można pokombinować z bajpasem - np. do podpięcia chłodziarki, lampy UV, filtrów na węgiel czy rovaphos - dwa, że wolałbym 5 x taką cyrkulację niż z wewnętrznych pomp. Łatwiej pogrubić i regulować spływ (lub dorobić drugi spływ, jeśli nie da się kominem to choćby przelew na zewnątrz). Jak dla mnie - większa pompa same zalety (no może poza jedną drobnymi wadami - więcej grzeje, więcej prądu zużyje ). A już na bank ROYAL to wartuje go kupić. Jak nie weźmiesz za tę cenę - to będę krzyczał jak osioł ze Shrecka : MNIE ODSPRZEDAJ...MNIE ! :( Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,juz niemam zadnego delematu.Pompe biore,a dlaczego mialem dylemat,kupilem reaktor powiedzmy 500 euro,biala goraczka

mnie brala,aby ustawic,na dzien dzisiejszy lezy w piwnicy,a kupilem pompy dozujace.Dlatego zapytalem,aby nastepna rzecz nielezala w piwnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co masz jeszce w piwnicy bo moze cos kupimy

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.