Zatorek Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 To ja moje woreczki włożę do odpieniacza. A czy warto je od czasu do czasu "pomiętolić" żeby się np. nie zbryliły? Z czego masz woreczki? Czy mogą być zrobione z pończochy? Pzdr Lechu Cytuj Sonda: Skąd jesteś? Na razie oglądam Wasze rafy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman Rożek Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 w pudełku z absorberem z Rowy był specjalny woreczek , tak samo dostępny jest woreczek z zamkiem dla węgla, jedną z moich codziennych i ulubionych czynności jest "mętolenie woreczków" - niestety nie dorobiłem się jeszcze filtrów przepływowych. Pozdrawiam Roman P.S. aha odpieniacz zostaw w spokoju nic do komory reakcyjnej nie pchaj, woreczki umieść przy wylocie wody z rur. Cytuj gdzie jest nemo ? www.republika.pl/akwariummorskie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateuszD Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 Roman Rożek: w 1 litrowym opakowaniu ROWY miales taki woreczek? Ja kupilem w sklepie i nie bylo nic takiego. Cytuj pozdrawiam Mateusz _____________________________________________________________________ 140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman Rożek Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 witam tak miałem ale kupowałem dawno może pół roku temu, i woreczek o dziwo był tylko w jednym pudełku. Cytuj gdzie jest nemo ? www.republika.pl/akwariummorskie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateuszD Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 dzieki za info, to sie przy okazji dopytam u sprzedawcy co sie stalo z moim woreczkiem - akurat do wegla sie przydalby Cytuj pozdrawiam Mateusz _____________________________________________________________________ 140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 Roman Rożek :Witam @Zatorek, sprawę przepływu załatwiłem banalnie acz nie profesjonalnie, dwa woreczki w sumpie. Pozdrawiam Roman ja taz mam woreczek w sumpie a tak sie zastanawiam czy jak bym usunol troche biobali z tago odpieniacza http://aquatic-store.co.uk/marine/view/190 czy nie bylo by lepiej go tam wlozyc co wy na to? Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zatorek Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 A absorbentu nie trzeba moczyć ani płukać przed włożeniem, bo jak woda przepłynęła przez woreczek to jest brązowa. Pzdr Lechu Cytuj Sonda: Skąd jesteś? Na razie oglądam Wasze rafy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateuszD Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 na opakowaniu (przynajmniej ROWY) wyraznie jest napisane zeby nie moczyc i nie plukac, ten osad bardzo szybko opada Cytuj pozdrawiam Mateusz _____________________________________________________________________ 140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zatorek Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 Ok, tak też zrobiłem i szybko przestało "dymić". Węgiel już się moczy Pzdr Lechu Cytuj Sonda: Skąd jesteś? Na razie oglądam Wasze rafy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 chlopaki co z tym zlozem zraszanym lepiej tam wlozyc czy zostawic w sumpie http://aquatic-store.co.uk/marine/view/190 Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach