Skocz do zawartości
Kaktus

Żywy pokarm dla ryb

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o żywym pokarmie dla ryb? Słodko wodne ryby chciały się pozabijać. Jak jest z morskimi?

5752_5837.png

Moje akwa

Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno taksamo

112L 4x24w;5000l/h ~21kg LR; 3kg LS

zapraszam również na moją stronkę nie akwarystyczną związaną z zarabianiem w internecie

http://www.e-krezus.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy głównie mi chodzi czy nie złapią jakiejś choroby od tych robali :)

5752_5837.png

Moje akwa

Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie ja daje czerwony plankton i lasonogi i wszystko ok a młucą że aż im się płetwy trzęsą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wie ktoś gdzie u nas w PL można dostać żywy mysis? Najbliżej u Helmutów znalazłem.

Niby ichtyo tropic ma w ofercie http://www.ichthyotrophic.pl/lebend.html a za Chiny ludowe nie widziałem nigdzie w sklepach nic poza artemią i jakimiś tam innym badziewiami do słodkiego. Artemia za mało kaloryczna więc nie nadaje się na dłuższą metę. Z mrożonkami tej firmy nie ma problemu w sklepach.

W ofercie mają wiele ciekawych pokarmów żywych do akwarystyki morskiej, jak Mysis, Moina salina, widłonogi (te to nawet do refugium można by wpuścić i się same namnożą), kiełże morskie, wrotki morskie.

Z dostępem do takich pokarmów nie trzeba by się martwić o wyżywienie mandaryna, igliczni, koników morskich i innych trudniejszych w hodowli ryb.

Czy to tylko na eksport i do zoo idzie, skoro nie ma tego w sklepach?

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam żywe wrotki z IT, próbowałem ściągnąć inne pokarmy ale nie da rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile pożyje zywa artemia? Jakie trzeba jej stworzyc warunki zeby pozyla jak najdluzej?

Start 18 12 2009. Akwa 160l, sumpa brak, lr 30kg, zwir 9kg, odpie zew. 720l/godz, osw 4xt5 39w kazda, 3x pompy cyrk. Filtr przepl z biopellets. Chlodziarka wody, Filtr UV, Obsada 6 ryb, krewetka, 3 kraby, 4 slimaki, 13 x korale miekkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzybsonik - gdzie kupujesz żywy plankton i lasonogi?

Sygnatura;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie odświeżę stary temat . Orientujecie się gdzie można kupić żywe lasonogi , kiełże a może nawet małe wężowidła ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popytaj u ludzi którzy mają tego pełno w swoich baniakach.

Sam bym kupił kiełże.

Zazwyczaj przychodzą w żywej skale i lejąc fito szybko się rozmnożą.

A sklepie kupuje tylko żywego solowca, widłonogi i mysis

Było - Yarcio na słono 260

Obecnie - Yarcio na słono 650

650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013

40 kg LR +40 kg LS,

Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal

Oświetlenie ATI 8x54w

Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jak kiedyś lałem fito to się mnożyło. Szukałem w warszawie i znalazłem tylko doniczkowca i artemie . W jakim sklepie kupujesz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dogadałem się u mnie w lokalnym zoologu i co poniedziałek jak jedzie na giełdę to bierze mi po 5 woreczków tego co aktualnie mają, bo nie zawsze jest. Np mysis to tak raz na miesiąc się zdarza. Ale solowiec ( artemia ) jest co tydzień.

Było - Yarcio na słono 260

Obecnie - Yarcio na słono 650

650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013

40 kg LR +40 kg LS,

Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal

Oświetlenie ATI 8x54w

Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki popytam w sklepie może coś na zamówieni mi załatwią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.