Skocz do zawartości
ebuke

[S] Filtr kanistrowy z UV

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam na sprzedaż filtr AquaEl Unimax 500+ z wbudowana lampą UV 9W lub 11W (dokładnie nie pamiętam)

lampa ma osobne zasilanie więc można ją podłączyć pod wyłącznik czasowy na kilka godzin dziennie jak kto woli;-)

przepływ 1500L/h zależnie od wkładu

posiada 2 wloty i 2 wyloty ,jest to wg producenta najcichszy filtr kanistrowy na rynku wg mnie też (chodzi bezgłośnie chyba nawet ciszej niż tetra EX1200);-) wogóle go nie słychać ,oczywiście musi sie najpierw odpowietrzyć -ma funkcję samoodpowietrzania, posiada 4 kosze a wkłady ,można z niego zrobić filtr biologiczny lub chemiczny na wkłady typu Rowaphos ,węgiel czy coś innego

u mnie pracował jako fitracja przez rok i parametry były super ale teraz postawiłem sumpa i zrobiłem przelew i nie będzie w szafce miejsca;-(

pojemność wkładów ok 18L

powrót wody robi niezłą cyrkulację -dwa wyloty (mini deszczownia i rura)

niestety nie mam do niego pudełka i nie jest już na gwarancji (ma ok 2 lat ale chodził tylko rok)

TRZPIEŃ CERAMICZNY do użytku w morskim

nowy kosztuje na Allegro ok 640zł (u producenta na stronie chyba z 800zł)

ja chcę za niego 300zł

mam jeszcze samą używaną lampę uv przepływową Tetra UV 5W do której dorzucam nowiutki żarnik Philips (stary jeszcze świeci ale chyba trzeba go już wymienić)

nowa 200zł u mnie 100zł

do cen doliczyć należy wysyłkę (w zależności od rodzaju od 10 do 40zł)

kontakt 501-727-687

Mozliwa wymiana na inny sprzęt, skałę, korale

pozdrawiam Emil

baniak 120x40x50 LR ok 25kg + LS ok 10kg ,odpieniacz AM Turboflotor 1000 MULTI SL +AM PH2500,cyrkulacja 6400L/h(2x Marea 3200) ,Światło lampa Blau Aquaristic 250W HQI + 2x 24W Actinic,przelew Blau Aquaristic, sump 50L z refungium, obieg AquaBee 2000/1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.