Skocz do zawartości
Tom

Jednego nanowicza szlag trafi :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega akwarysta zamowil sobie przezemnie w niemcach jasnozoltego korala. mial byc koniecznie zolty, zaden inny.

i taki tez przyszedl.slicznie zolciutki, prawie ze bialy. Jako ze koral musi na razie zimowac u mnie az do odbioru wyszukalem mu ladne miejsce z daleka od wszystkiego gryzacego, parzacego itp i sobie tam stoi juz pare tygodni.

po paru tygodniach wygladal tak:

piotr1lz8.jpg

kolega zgrzytnal zebami jak mu o tym zakomunikowalem ale wspolnymi silami doszlismy do wniosku ze jak u siebie pokombinuje z miejscem oswietleniem itp to koral pewnie zjasnieje.

well...

ciekawe jak bedziemy teraz kombinowali :)

piotr2wa1.jpg

dodam tylko ze jestem ledwo tydzien na urlopie w zabrzu, a w momencie kiedy wyjezdzalem koral wygladal jak na pierwszym zdjeciu:)

userbar548926yr3.gif ______________________________________________________

rekinekoh4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze brakuje mu tlenu i zsinial :-)

spoko jeszcze jest czas za nim zrobi sie ciemno granatowy :-)

a co to jest?

---

OptiWhite 360l, Bubble Magus NAC-7, DIY dozownik Balling i dolewka z RO, Deltec HLP4040, 2x JVP-102B, 2xJVP-101B, ATI PM 6x39W + DIY LED 50W, Aqua-Meter by Mufti.

NP-reducing BioPellets

EFW6p2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie jakaś acroporka....ale wielkość to na jak gratis do normalnego korala....

U mnie jak kupiłem pare ładnych korali (SPS) to z braku miejsca część z nich postawiłem w pobliżu T5 AM 10000 K a resztę pod T5 AM 15000 K ...i te pod 10000 K zaczęły tracić kolory i nabierać barwy cielistej,brązowej....teraz na szczęście wszystkie siedzą pod ATI blue plus i aquablue spezial i kolorki w porządku...

Jest jeszcze jedna możliwość: ten niemiec stosował jakąś metodę wybarwiania na żądany kolor podając jakieś specyfiki...?

A może koralek to kameleon i stara się upodobnić do sąsiada bo widzę że barwa taka sama...

tel.kon. 503-344-343 520 l słodkiego i odpalone solniczki...144x60x30,2 x 80x40x45,70kg LR,30kg LS,Tunze 6025,6045,6060,6100 ,VorTech MP40w,sea clone 100,Apf600,2x150W+2x54W,2x(3x24 W),trochę bajerów na profilux'ie...w planach 600 l i 450 l na jednym stelażu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

img2093ey0.th.jpgthpix.gif

maly "apdejt", widac ze na dole ma jeszcze resztki pierwotnego kolorku

rekinekoh4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszedl dalej az do podstawki ten kolor? czy na dole ciagle zolty?

rekinekoh4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.