Gość laszek Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 Jak zbijesz no3 i po4 do 0 to naprwno padna glony. Spaghetti jest bardziej wytrzymałe. One potrzebują NiP do zycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 (edytowane) naprwno NiP ? O braku polskich liter nie wspomnę. Czy wy nie czytacie postów po tym jak je wyślecie? Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Lebcio (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 19 minut temu, Lebcio napisał: naprwno NiP ? O braku polskich liter nie wspomnę. Czy wy nie czytacie postów po tym jak je wyślecie? N azot P fosfor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumun Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Ja bym się zastanowił nad tym zbijaniem No3 i Po4 do zer. Same zera nie są dobre chyba że ktoś wie jak to dobrze ogarnąć, inaczej to można kuku zrobić. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium 120x50x50, ATI 8x54w dimm, Skimmer DIY, Tunze6025, JVP102, JebaoWP25, DSB-Refugium Poprzedni baniak: http://nano-reef.pl/topic/44325-przesiadka-na-wiekszy-baniak/page__p__428249__hl__%2Bpierwsza+%2Brafa+%2Brumuna__fromsearch__1#entry428249 Pierwszy baniak: http://nano-reef.pl/topic/40486-50l-pierwsza-rafa-rumuna/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2018 Pozwolę sobie odświeżyć temat.Do swoich 500 litrów aktualnie leje 30ml wódki / dobę. Udało mi się zejść z No3 do 0. Trwało to ponad pół roku. Startowałem z poziomu NO3-10.Zgodnie z instrukcją zmniejszyłem dawkę o połowę i.... NO3 zaczęło rosnąć. No to znowu 30ml i do 0. Po osiągnięciu 0 zmniejszyłem wódkę do 20 ml i znowu rośnie. Czy to znaczy, że moja standardowa / dzienna dawka do utrzymania No3 na żądanym poziomie będzie dużo wyższa niż u wszystkich / większości.Aha. Przy tej ilości wódki glutów nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach