Skocz do zawartości
bambatu

Lampa SilverSun HQI 150W + 2x24W t5- opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ja kolejny zestaw pytan :(

Poszukuje sprawdzonych informacji o tej lampie. Na sieci ledwie co mozna sie dowiedziec. Od sprzedawcy w Polsce rowniez ;[

Jaki tam statecznik jest, indukcyjny/ elektro? (dla dla HQI)

Czy pasuje do niej zarnik z trzonkiem Rx7s? Napisane jest R7s, ale z tym opisywaniem trzonkow to roznie bywa...

Czy oddzielny wlacznik jest na kazda swietlowke? Czy pracuja w systemie?

Czy z obudowy idzie 1 kabel? Chodzi o sterowanie timerem.

Inne opinie?

Bardzo mile widziane zdjecia- jakby ktos mogl mi podeslac na maila bede dozgonnie wdzieczny. (na priv podesle)

Oczywiscie jak ktos ma te dane ale innych modeli np. 150x2+2x39, etc to tez info bedzie pewnie przydatne, bo lampy w pewnym kwestiach musza byc podobne.

pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hey ja mialem taka lampe i bylem zadowoony.

trzonek jest Rx7s. jaki jest statecznik ci nie odpowiem ale mialem 2 takie lampy i powiem tak jedna jak startował żarnik to głośno sie zachowywała a druga lampa nie. :( wiem ze malo to mowi ale nie znam sie na elektronice. z obudowy ida 2 kabeli jeden od żarnika 2 od świetlówek. jesli chodzi o zdjecia to poszukaj na ebay tej lampy bo ja tam kupowałem ( nazwa sprzedawcy aquaristik-direkt) od niemców :D niby nazwa fajna ale pamietaj ze to jest made in china a nie niemcy. jesli cho o opinie to ja bylem zadowolony. male pieniadze ładnie wyglada i jak masz dobrej firmy żarnik to świeci zaje.... :)

akwarium 150x50x50,

Sump 120x40x40

Oświetlenie : Aqua Medic 2x150W HQI + 2x54 T5

Cyrkulacja : Tunze

Obieg : Tunze 1073.040

Sterowanie : Profilux II

Reaktor wapnia : Deltec FP509

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za opinie.

Rx7s- trzymam Cie za slowo :(

Tak znam tego sprzedawce i na moje pytania odpowiedzial- "tylko to co napisane w aukcji". Zdjecia tez widzialem- akurat tu na zdjeciach mi najmniej zalezy,(bo zdjec jest raczej sporo, tych ofertowych) a bardziej na tym trzonku.

Dokladnie, zarniki i t5 i tak wymienie na odpowiednie, ale ten statecznik mnie tez interesuje. Jak startowala byla glosna, czy w ogole byla glosna? (tak pytam, glosno to tez pojecie wzgledne:)

Rozumiem ze nie masz juz tej lampy? Szkoda, podalbys mi dokladne wymiary oprawek na zarnik. Chyba ze faktycznie mowisz Rx7s z doswiadczenia, bo wymieniales? W opisie produktu jest wlasnie podane R7s, ktore jest zwykle stosowane do zarnikow halogenowych a nie metalohalogenowych. Da sie ponoc zarowke R7s do oprawki Rx7s (o ile rozstaw odpowiedni), ale nie odwrotnie.

Pozdrawiam,

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

glosna nie jest jak juz wystartuje. zarniki wymienialem ale juz nie mam bo tez sprzedalem . a zarniki kupowalem w colisa.pl arcadii a tam sa tlko Rx7s wiec tym sie sugeruje. AQI BLU 150W żarnik metalohalogenkowy, moc (W) 150, temperatura barwowa (K) 20 000 takie cos

akwarium 150x50x50,

Sump 120x40x40

Oświetlenie : Aqua Medic 2x150W HQI + 2x54 T5

Cyrkulacja : Tunze

Obieg : Tunze 1073.040

Sterowanie : Profilux II

Reaktor wapnia : Deltec FP509

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.