Skocz do zawartości
Gość pilot

media

Rekomendowane odpowiedzi

Otrzymalem kiedys fotke twojego akwarium (nie bede mowil od kogo ) dodam tylko ze twoje korale nie wygladaja duzo lepiej od tych " flakow "

Takze chyba powinienes sobie oszczedzic tych wywodow :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, z drugiej strony, to jak on mial to przygotować? To nie wystawa, nie ma kilku dni wcześniej na to, aby wszytsko na miejscu przygotować. Jasne, że ten odpieniacz ustawiony z przodu nie robił dobrego wrażenia, tak samo oświtlenie (chyba studyjne) umieszczone pod kątem z boku z lewej strony. Wpuszzanie ryci zaraz po ustabilizowaniu temperatury bezpośrednio z torebki też nie było fajne.

Ale jak to zrobić inaczej - czas ograniczony, tu pani z psem, tam z legwanem, tu koty. O właśnie, najgorszym ze wszystkiego był motyw przewodni, czyli aktorzy wystylizowani na koty pełzający po całym studiu, ocierając sie o wszytsko (Cats rulez). Plus Norbi pokazująy jak zroić schabowego, w między czasie panorama, pogoda. Brakowało tylko Myszki Mickey. Cyrk. Masz 5 minut, pokaż jak założyć akwarium.

IMHO jakoś Rybek nie wypadł tak fatalnie, jak cała idea tego programu. Pewnie i tak go jeszcze pogonią na p.r.a.

A profesjonalizmu mu raczej nie należy odmawiać.

Pozdrawiam

Piotr

Utwierdzam się w przekonaniu, że praktyka bardzo różni się od teorii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jest światełko w tunelu w tej sprawie: może choć trochę dzięki TV uda się Markowi C. rozpropagować nasze hobby, co oznaczałoby dla nas wszystkich na przyszłość łatwiejszą dostępność do produktów czy informacji o morszczyźnie.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazam ze chyba nie ma sie co pienic , skoro to nie prawda ..?:( pokaz nam wszystkim zdjecia swojego akwarium w "calosci" i po temacie .

Pozdrawiam navarchus .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

oki,troche cierpliwosci,bo w domu mnie teraz nie ma.

pozdrawiam

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post Pilota cyt;"tak dla informacji....dzisiaj na TVP2 rozmwiaja o zwierzetach,w studiu stoi takze akwa morskie(przygotowane dzisiaj).na temat rafy wypowiadal sie M.Cebula(pozniej dostepny pod telefonem).Zaprosil takze akwarystow na sympozjum akwarystyki morskiej w Lodzi.w prezentowanym akwarium plywaly rybki(zestresowane),korale,ukwial,gabki(wygladaly jak flaki), a skala jak Pan powidzial-dwa dni temu z indonezji przybyla.to akwarium zrobilo na mnie wrazenie nie wieksze niz zbiorniczek z gupikami i mieczykami dla poczatkujacego akwarysty.Koles chcial dobrze i zapreznetowac pewnie jak nawiecej.Realia takiego programu nie pozwolily mu na przygotowanie akwarium kilka dnie wczesniej.na stronie firmy czytamy : profesjonalna firma...:) "

Pilot nie osmieszaj sam siebie czlowieku , heh widac odrazu ze pojecia niemasz o akwarystyce morskiej zupelnie :) jaki koral po wyjeciu z wody ..transporcie bedzie stal na zawolanie jak drut ... na widok pieknej dziewczyny ....??? :)

Specjalnie sciagnelem ten filmek i obejrzalem , uwazam ze te zwierzaki w tym akwarium ktore tam byly wyglondaly przepieknie jak na taki stres wywolany transportem .

Osmieszasz czlowieku sam siebie piszac takie bzdury ktore swiadcza tylko o twojej niewiedzy ..."ze korale lezaly jak falki " ..nie masz pojma zielonego o akwarystyce morskiej takie jest moje zdanie na ten temat.

Chetnei tez zobacze Twoje akwarium .. rowniez z niecierpliwoscia czekam ... co aparat sie popsul ?:)

Ps; Po zatym ten czlowiek bardzo inteligentnei sie wypowiadal na temat akwarystyki morskiej uwazam :)

Najwidoczniej masz problemy ze soba samym i ze swoim akwarium tak mowiac to wlasnie pokazales .

Moje zdanie jest takie , ze ten program byl naprawde fajnie zrobiony i w krotkim czasie powiedziano i pokazano wystarczajaco duzo.

Chetnie poznam tez zdanie innych na temat tego programu ........

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

a jednak Zbyszek wrocil....co za cholera no ...hehe...a tak sie zapieral. teraz moge wykasowac posta.co z ciebie za kaleka... znasz polskie powiedzenie : uderz w stol,a nozyce same sie odezwa. to chyba wszystko tlumaczy...hehe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem pilot o czym piszesz .... ? :]

Po zatym Twoj text ktory zdazyles usunac to publiczne obrazanie Pana Cebuli , wysle sie tez tego posta i do niego , bo jak zauwazyles jest jeszcze jego kopia , modl sie zyby go zadowolilo to twoje sorki :)

"oki,troche cierpliwosci,bo w domu mnie teraz nie ma."

pozdrawiam

Rafał

Wracjajac do twojego akwarium , to chcialbym zebys je jednak przedstawil tak jak tutaj to obiecales koledze i chyba wszystkim .., napewno kazdy chetnie popatrzy .... jak ty to powiadasz .."to wszystko tlumaczy " ..naprawde chetnie popatrzymy :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracajac do tego Pana Cebuli to uwazam ze ten akwarysta zna dobrze temat .

I tak ze sie odwazyl w takim programie pokazac to wszystko to moim zdaniem cud :) (tam prawie niemozna bylo nic spokojnie powiedzeic , ma facet i tak stalowe nerwy :))

pozdr..

Ps; Pomalu jak tak pomysle , to chyba zaczynam tez rozumiec takie akwarystyczne sklepy internetowe itd...wszystko zwiazane z tym business`em .("jedno wielkie urwanie glowy ")

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na warunki Rybek poradzil sobie bardzo dobrze (pozwolicie ze opinie o prowadzacyh zachowam dla siebie...)

Pilot, pokaz ten zbiornik swoj, bo jak na razie to jak te stare dziadki, tylko gadasz, a na robienie pary brak :)

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

nie ma mnie w domu od prawie 2 tygodni.przywiozlem nowego kompa.Jak bede w domu,to przegram sobie zdjecia.gdybym kupil mercedesa jakiego Zbyszek chcial,to bym zdazyl w 3 godziny tam i z powrotem ...hehe.. :) Zreszta nie ma nic gorszego niz dwulicowy czlowiek.raz gada na polska akwarystyke i wszelkich handlowcow,a teraz staje w ich obronie....szook :) "..koniec swiata.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pilot ja nadal niewiedziec o co ciebia chodzi ...? :]

pokaz to akwarium i nie czaruj , jak trzeba bedzie to sie pomoze :) (ja swoje pokaze niebawem)

A, no to jak chcial kupic to pewnie kupi i jak trzeba bedzie to pewnie pokaze foty , tylko moze tez wzial ze soba nie tego kompa :)

no i ja nadal niewiedziec o co ciebia chodzi ..?:]

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem i po jednej i po drugiej stronie. Rzeczywiście pan Rybek mimo to że tez kiedys na tym forum botie obleciałem:) jest autorytetem polskiej morszczyzny i nie podlega dyskusji to że jest góru:)

A z drugiej str. rzeczywiscie lipnie zrobiony program akwa wygladało hmm, jak na 2 dni po zalaniu:)

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej Olek .

Dwa dni jakby postalo to by wyglondalo ladnie :) ono bylo zaraz po zalaniu ( woda z dojrzalego baniaka)

ale zwierzaki byly po transporcie ,skala swieza (woda napewno z baniaka juz dojrzalego) nie dziw sie ze tak wyglondalo ...bo jak mialo niby wyglondac inaczej ..?

Wyciagnij swoje wszystkie korale na pol godziny powoz je po miescei i wloz po polgodziny spowrotem do baniaka , zobazcysz jak beda wyglondaly :) dokladnie jak "szmatki" po co to.. z ranca jak swiecisz swiatlo to niektore leza jak szmatki bo poprostu zlozyly sie do snu :) wyobrazenei wiecznie stojacych korali jest fikcja akwarysty niemajacego pojecia o tym ze to sa jednak zywe organizmy , ktore potrafia sie skladac w ciagu dnia jak im tylko cos nie podpasuje , ale to sam jeszcze Olku zauwazysz :)(zreszta moze juz zauwazyles)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

never ever Swirlej2 sprechen zusammen do kupy na GG ,bo smiechow sie najdlem,ze moj Bauch mnie skreca...hihihi.. :)

zycze odbudowy ,wiesz czego :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K. możecie nie pisać slangiem z języka sfasilandzkiego?

Nic z twojej swirleju wypowiedzi nie zrozumiałem

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to czemu olku niezrozumiales ?:) i czy napewno mojej ?:) powiedz czego nierozumiesz , a postaram sie wyjasnic...?

Ps; Sfasilandzkiego :) juz Cie polubilem :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie ale nie lubie pedofili:D żartuje, nie wiem czemu sie kłócicie z pilotem, a jak już chcecie to się kurcze weźcie na gg lub priv nawalajcie.

Zróbcie Bitwe raperów:):):)

P.S Scary moovie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i chciałem ci powiedzieć(ale zapomniałem) żebyś na 2 raz nie p. nikomu wątku bo może być zbulwersowany:P

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz cos do mnie to dawaj na free:D

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.