Skocz do zawartości
Olek

ZOO-HIT

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tym sklepem zbulwersowany :) po prostu sytuacja tragiczna w akwarium, gnijące korale, mieli już pare pokolców wszystkie zdechły. Po przed ostatnich odzwiedzinach chyba jedyną nadzieją na utrzyamnie jeszcze przy życiu było by od nowa zalać albo przynajmniej 80% wody podmienić...

Akwa wygląda tak: proporcje sa takie (zbiornik 2500 l)

głównie garbiki 2 borsuki jedna żaglówka(chyba desjardini. 1/6 skały i 5/6 tufu, nie wiem jakie jeszcze korale zostały... ostatnio były 4 zgnite z tym że rozkładją się od dłuższego czasu i oczywiście nikt ich nie wyciągnął..

Aha i jeszcze dodam że oświetla zbiornik sześć 150 W HQI giessmana i jada na soli sery.

Dzisiaj kupiłem reaktor i sarcophytona:)<ale szpan:)> w pobliskim sklepie i pomyslałem że oblookam czy cos ze zgnilizny wyjęli. No i poprostu sie przeraziłem... nic nie wyjęte oczywiście juz jeden borsuk padł drugi cały ciemny się zrobił zebrasoma o dziwo zdrowa (przynajmniej z zewn.) NO I DOKUPILI 2 POKOLCE BIAŁOBRODE:szok (minutą ciszy uczcimy ich nieszczęście) tyle się mówi o ochronie rafy.....

Temu kto wydaje tak beznadziejne decyzje SERDECNIE GRATULUJE głupoty i znęcania się nad zwierzętmi, życzę Tobie rowniez bys już nigdy nie założył rafy, przynajmniej uchronisz zwierzęta i wogóle wszystkiego najlepszego z okazji dnia babci.

Jak bym miał duże akwa i doświadczenie to bym nawet drożej niż normalnie je chciał odkupić.

Pozdr w/w "akwarystę"

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh kiedyś te akwa było bardzo ładne pamiętam że opiekował się nim taki gość i wtedy wyglądało bardzo ładnie ale chyba go zwolnili i d*pa z akwarium. Ta na kasie kobita to chyba szefowa tego interesu kiedyś udało mi się podsłuchać jak chłopaki chcieli sól morską zamówić dla tego akwa i jak na nich wybuchła krzykiem pewnie i teraz się nie zgodziła a efekty jakie są takie każdy widzi. Po za tym mieli bardzo drogo kiedyś chciałem kupić parę błazenków akurat wtedy mieli, za sztukę policzyli mi 100zł zresztą wszystko jest u nich w kosmicznej cenie. A akwarium jak się chcą pozbyć to powinni napisać na nim wcześniej wyprzedaż z ludzkimi cenami może coś bym od nich kupił np ukwiała a tak wszystko po zdycha .Olek gdzie w Lublinie kupujesz morszczyznę oprócz galerii Olimp?

piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh kupuję tylko w olimpie i na necie. Lublin to kompletne zapupie:) akwarystyki morskiej. Ale bardzo Ci polecam Olimp Pan mi wszystko ściąga nawet taniej niż normalnie. Jak sobie coś zamowisz to Ci przywiezie bo często jeździ do łodzi. Np teraz w aqua medicu załatwił mi po super cenie sprzecik. Polecam, wczoraj przywiózł sporo żywego do akwa. Co do zoo-kitu :) to właścicelem jest koleś taki wysoki który widać że jest beznadziejny akwarysta, jest taki średniego wzrostu troche gruby Pan który się tym opiekował nie wiem czy nadal, to całkiem fajny i sie trochę zna ale ten .... szef mu nie pozwalał nic robić:). Zamiast tych sześciu 150 W lamp giessmana kupili by jedną albo 2 AM)- efekt taki sam a by mieli kase na jakąś sól. Jeden kolo jak się zapytałem czy jakieś reaktory czy coś stosują powiedział że nie ma potrzeby- i tak dobrze że wie co to jest, rzeczywiście nie ma:) dno i 1 m mułu. Akwa działa już na pewno ponad 2 lata a na tym tufie nadal są jeszcze glony, oczywiście nie wapienne.

Sklep wodać że bogaty a ładują kase w serę..

Olimp 1000000000 razy lepszy.

szykuje się jeszcze jeden sklep w latimerii. Nie wiem czy słyszałeś? ale gość chce postawić 2500l nie wiem co z tego wyjdzie?

Jak chcesz to prześlę Ci fotki zgniłych korali z zookitu- fuu

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem co do Olimpa tez tam kupuje w zoohicie nawt tam nie chodzę już:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez już nic u nich nie kupie za te pokolce które w ich kanalizacji spoczywają:):)

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a potem sa mity w akwasklepach jakie to morskie trudne i drogie

przy takim podejscie to drogie jak cholera

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.